• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Özel gereksinimli öğrenciler atık malzemelerini sanata dönüştürdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE birimi tarafından 2021-2022 eğitim-öğretim yılının teması olan 'Doğaya Saygı' konulardan biri olan çevre bilinciyle, öğrencilere paylaşmayı, tasarrufu, sevgiyi, merhameti uygulayarak ve davranışa dönüştürerek gitmeyi planlıyor.

Malatya Akşemseddin İşitme Engelliler Okulu öğretmen ve öğrencileri, 3 aylık bir sürede atık malzemelerden yaptıkları ve ders etkinliklerinde kullanacakları 86 adet geri dönüşüm materyallerini açtıkları sergiyle tanıttı.

Muhteşem bir sergiyle karşılaştıklarını belirten İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Değerler Eğitimi Koordinatörü Mine İpek, Sadece tasarruf edelim, koruyalım, atmayalım demekle davranışa dönüştürmenin çok zor olduğunu, öğrencilerin bunu yaparak ve yaşayarak öğrendiklerini kaydetti.

"Çocuklarımız hazırladıkları materyalleri derslerinde de kullanıyorlar"

İpek, "Değerler Eğitimi Projesi Malatya genelinde okul öncesinden başlayıp liseye kadar tüm kurumlarımızda uygulamış olduğumuz bir projedir. Değerler eğitimi projesinde 3 yıldır şunu hedefliyoruz. Çevre bilincini konu alarak, öğrencilerimize paylaşmayı, tasarrufu, sevgiyi, merhameti, uygulayarak ve davranışa dönüştürerek diye planladık ve bunların dönütünü de güzel bir şekilde almaya başladık. Her yıl bir temayla devam ediyoruz. 2021-2022 eğitim-öğretim yılının teması 'Doğaya Saygı'. Bu kapsamda da aylık belirlediğimiz kazanımlarımız var. Bunlardan bir tanesi de geri dönüşüm. Bugün de Akşemseddin İşitme Engelliler okulumuzdayız. Muhteşem bir dönüşüm sergisiyle karşılaştık. Öğrencilerimiz burada yaparak ve yaşayarak öğreniyorlar. Sadece tasarruf edelim, koruyalım, atmayalım, demekle davranışa dönüştürmek çok zor oluyor. Çocuklarımız hazırladıkları materyalleri derslerinde de kullanıyorlar. Bu çok önemli bir kazanım. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

"Çöp olmasın etkinlik olsun tarzında yola çıktığımız bir çalışma"

Okul Müdürü Mesut Gönç ise "Bugün İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE birimi tarafından 2021-2022 eğitim-öğretim yılı kapsamında değerler eğitimi projesinin ayaklarında biri olan atık malzemelerin dönüştürülmesi ve ders etkinliklerinde kullanılması için neler yapılabileceği noktasında öğretmen arkadaşlarımızın öğrencilerimizle beraber hazırladıkları çalışmalarını sergiledik. Tabi değerler eğitimi kapsamında yaptığımız çalışma sadece bu değil, bunun dışında da birçok çalışmamız oldu. Burada amaç atık malzemeleri öğrencilerimizin hayatlarında ne şekilde kullanılabilirler. Çöp olmasın etkinlik olsun tarzında yola çıktığımız bir çalışma. Öğretmenlerimizin ve öğretmenlerimizin ellerine sağlık, gerçekten çok güzel bir çalışma olmuş." diye belirtti.

"Özel eğitim öğrencilerin hayatlarında yaparak yaşayarak öğrenme modeli çok önemli"

Özel eğitim öğrencilerin hayatlarında yaparak yaşayarak öğrenme modelinin çok önemli olduğunu kaydeden Gönç, "Biz buna dikkat çekmeye çalışıyoruz. Bunu yapmaya çalışırken tabi öğrencilerimizin bu tür etkinlikleri öğretmenleri ile beraber hem izleyerek hem yaparak yaşayarak yapmalarını istiyoruz. Bu kapsamda öğrencilerimizin bu tarz atık malzemeleri çöpe atmak yerine değerlendirerek sınıflarındaki etkinliklerde kullanabilmelerini sağlamak, bunu yaşatmak ve bunu yaşayabilmelerini sağlamak çok önemli." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir