• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Gaziantep’te “İpekyolu Kariyer Fuarı” açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mavera Kongre ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen fuarın açılışına katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Selim Dursun, kariyer fuarlarının gençlerin cesaretlenmesi ve geleceklerinin şekillenmesinde önemli rol oynadığını söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda gerçekleştirilen ve bölgemizin en kapsamlı kariyer fuarı olan İpekyolu Kariyer Fuarı’nın açılış töreni GAÜN Mavera Kongre ve Sanat Merkezinde gerçekleşti.

Çok yoğun bir katılımla açılışı gerçekleşen, iki gün sürecek fuarın açılışında konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Selim

Bakanlık olarak “insan kaynakları” tanımını “insan kıymetleri” olarak gördüklerini belirten Dursun, özel sektörde olduğu gibi kamu kurumlarının da bu şekilde genç yeteneklerin heyecan, motivasyon ve umutlarına ihtiyaçları olduğunu ifade etti.

“Yeteneklerinizi sunma imkanlarını iyi değerlendirin”

Gaziantepli gençlerin TEKNOFEST'teki başarılarını yakından takip ettiklerini belirten Dursun, öğrencilere seslendiği konuşmasında şunları söyledi:

“Uydu ve uzay konusunda eğitim gören gençlerimiz için 'Uydu Teknolojileri Haftası' düzenliyoruz. Pandemi sürecine rağmen bir yılda iki uydusunu uzaya gönderen nadir ülkelerden olan Türkiye, ilk yerli ve milli haberleşme uydumuz Türksat 6A'yı Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında uzaya gönderecektir. Uydu entegrasyon ve test çalışmalarında üniversite öğrencilerinin aktif görev almalarını yürekten istiyoruz. Sayın Bakanımız Adil Karaismailoğlu, yapımına devam ettiğimiz mega projelerin üretim aşamalarını gençlerimizle birlikte takip etmekte, gençlerimizi bu iş süreçleri ile buluşturmaktadır. Genç kardeşlerimize de bu tür etkinliklerde, yeteneklerini sunma imkânlarını sonuna kadar değerlendirmelerini öneriyorum. Gençlerimiz, anne babalarının 'göz aydınlığı' ve ülkemizin geleceğidir.”

“İşsizlik süresini kısaltmak istiyoruz”

İpekyolu Kariyer Fuarı etkinliğine 15 bin kişinin katıldığını belirten Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Profesör Doktor Arif Özaydın, fuarın 8 üniversiteyle bir araya gelerek oluşturulan bir etkinlik olduğunu ifade etti.

Fuarda 14 sponsor ve 150 firmanın olduğunu bildiren Özaydın, “Mezun olduktan sonra öğrencilerimiz iş arama sürecinde geçirdiği işsizliğe friksiyonel işsizlik diyoruz. Bu işsizlik süresini kısaltmak istiyoruz. Emek arz edenlerle, işçi arayanlarla iş arayanları buluşturmaya çalışıyoruz. Böyle bir etkinliğe katıldığınız için herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından iş insanı Abdulkadir Konukoğlu, iş hayatındaki tecrübelerini öğrencilere anlattı.

Fuara katkı sağlayan firmalara plaket verildi.

Törene katılan protokol üyeleri hep birlikte fuar açılışını gerçekleştirdikten sonra stantlar gezdi.

Programa, Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Yusuf Kaya ile akademisyen ve öğrenciler katıldı. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir