• DOLAR 34.553
  • EURO 35.986
  • ALTIN 3002.632
  • ...
Halk toplu taşıma araçları ve sefer sayılarının artırılmasını istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Küresel fiyat artışları enerjide dışa bağımlı olan Türkiye’de ekonomik riskleri artırıyor. Akaryakıt fiyatı yılbaşından bu yana yaklaşık yüzde 60 zamlandı.

Akaryakıta zam üretimin tüm alanlarındaki maliyeti artırırken tüketici açısından da hayatı durduracak noktaya geldi.

Özel otomobillerin deposunu doldurmanın maliyeti bin lirayı aşarken, akaryakıt zamlarıyla birlikte çok sayıda araç sahibi artık trafiğe çıkmıyor.

Gaziantep’in başta gelen sorunlarından ulaşım sorunu çözüm bekliyor. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde toplu taşıma araçları tıka basa doluyor. Vatandaşlar araç ve sefer sayılarının artırılmasını istiyor.

Her gün akaryakıta zam gelmesinin ardından Gaziantep’te vatandaşlar, araçlarını garaja ve otoparka kapatıp toplu taşıma araçlarını kullanmaya başladı. Durum böyle olunca da toplu taşıma araçlarında yolcu sayısı artıyor.

Yolcu sayısının artmasıyla, araçların ve seferlerin yetersiz olmasından dolayı toplu taşıma araçlarında vatandaşlar, nefes alamayacak kadar tıka basa yolculuk etmek zorunda kalıyor.

Toplu taşıma araçlarının yoğun olmasından dolayı vatandaşlar saatlerce duraklarında araç beklemek zorunda kalıyor.

Toplu taşıma araçlarının yetersiz kalması halkın mağduriyetine neden olurken, kentte her geçen gün büyüyerek devam eden toplu taşıma sorununa kalıcı bir çözüm bulunması isteniyor.

Her geçen gün büyüyen ve nüfusu hızla artan Gaziantep’te toplu taşıma araçlarının yetersiz kalması duraklarda uzun kuyrukların oluşmasına neden olurken, kimi bölgelerde araç ve sefer sayısının da az olması nedeniyle vatandaşlar uzun süre toplu taşıma araçlarını beklemek zorunda kalıyor.

Dolup taşan ve adeta nefes alacak yerin kalmadığı toplu taşıma araçlarında eziyet çekerek yolculuk yapan vatandaşlar, ulaşım sorununun ivedi şekilde çözülmesini istiyor.

“Otobüs sayısı yeterli değil”

Sabah ve akşam saatlerinde toplu taşıma araçları tıka basa dolduğunu belirten Hasan Kaçar, araç ve sefer sayılarının artırılması gerektiğini ifade ederek, “Otobüsler özellikle sabah ve akşam saatlerinde kalabalık oluyor. Belediyenin yapacağı ek sefer ile bu sorunun çözüleceğini düşünüyorum. Akaryakıt zamlarından sonra vatandaşlar özel araçlarını kullanıyorlar. Ticari araçlara da binmiyorlar. Belediyenin ek seferler düzenlemesini isteriz. Çünkü ulaşım büyük bir sorun ve şehrimiz tabi ki Türkiye'de sanayi ağırlıklı bir şehir olduğu için önümüzdeki yıllarda ulaşımın daha da büyük sorun olacağı bir gerçek ve kaçınılmaz. Otobüs sayısı yeterli değil. Otobüs sayılarının biraz daha artırılması iyi olur.” dedi.

“Akaryakıt zamlarına dolayı toplu taşıma araçlarını kullanıyoruz”

Hafta içi her gün işine ve okuluna gitmek isteyenlerin toplu taşıma araçlarını tercih ettiğini belirten Yaşar Uğurel, “Akaryakıt zamlarına dolayı toplu taşıma araçlarını kullanıyoruz. Toplu taşıma araçları da aşırı derecede sıkıntı oluyor. Toplu taşıma araçları yetersiz kalıyor. Belediye başkanlarımızın da bu sorunla ilgilenmelerine istiyoruz. Ek seferler yapılmalıdır. Otobüs sayılarının artırılması lazım. Vatandaşların rahat etmesi için başkanlarımızın bir çare bulması lazım. Kart dolum noktalarının da artırılması lazım. Vatandaş olarak mağdur oluyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Sabahları otobüsler çok kalabalık oluyor”

Araç sayısının yetersiz ve seferlerin az olması nedeniyle tıka basa dolu olan otobüslerle yolculuk etmek zorunda kaldıklarını ifade eden Osman Akalan, “Güneş Mahallesi ile Yeşilevler Mahallesi arasında hiç kart dolum noktası yok. Vatandaşlar sabahları çok perişan oluyor. Sabahları otobüsler çok kalabalık oluyor.” şeklinde konuştu.

“Toplu taşıma ihtiyacı artıyor”

Sabah ve akşam saatlerinde en yoğun yolcu sayısına ulaşıldığında kapasitesinin üstünde yolcu taşıyan toplu taşıma araçlarında aşırı sıkışıklık yaşandığını ve mağdur olduklarını ve toplu taşıma araçları ile birlikte seferlerin sayısının artırılmasını isteyen Ferit Doğan, şunları söyledi:

“Gaziantep'in ulaşımı için yoğun olan saatlerde araç sayılarının biraz daha artırılması daha iyi olur. Araç ve sefer sayılarının artırılması yoğunluğun azaltılması için de iyi olur. Toplu taşımaya talep arttı. Akaryakıta gelen zamlardan dolayı toplu taşımaya zam da bekleniyor. Ulaşım biraz daha rahatladı ama bu defada toplu taşıma ihtiyacı artıyor.”

“Akaryakıt fiyatlarından dolayı aracımı kullanamıyorum”

Akaryakıt fiyatlarının yüksek olmasından kendi aracını kullanmadığını ve toplu taşıma araçlarını tercih ettiğini belirten Can Yavuz, “Sürekli özel araç kullanmak akaryakıt fiyatlarının düşmesine sebep olmayacak. Benim de aracım ve motosikletim var ama akaryakıt fiyatlarından dolayı kullanamıyorum. Toplu taşıma aracı kullanıyorum. Toplum toplu taşıma araçlarına yönlendirilmelidir. Ondan sonra ise toplu taşıma araçları yetersiz olursa araçların sayısı artırılmalıdır. Her saatte yoğunluk olmuyor ama genellikle mesai gidiş gelişlerinde kalabalık oluyor. Onun haricinde kalabalık olduğunu görmüyorum. Vatandaşlar kendi araçlarından çok toplu taşımaya daha çok binmelidir. Toplu taşıma araçlarının kullanım arttıkça araç sayısı da artırılmalıdır.” şeklinde konuştu.

“Toplu taşıma araçlarının sayısının artırılmasını istiyoruz”

Toplu taşıma araçlarının yetersizliğinden dolayı dakikalarca duraklarda otobüs beklediklerini belirten Cihan Bayhan, sefer sayılarının yoğun saatlere göre ayarlanması talebinde bulunarak, “Toplu taşıma araçlarının sayısı artırılmalıdır. Çünkü akaryakıt fiyatlarından dolayı vatandaşlar kendi araçlarını kullanamıyorlar. O yüzden toplu taşıma araçları da çok yoğun oluyor. Bu yüzden de çok kargaşa oluyor. Toplu taşıma araçlarının sayısının artırılmasını istiyoruz.” diye konuştu.

“Çareyi toplu taşıma araçlarını kullanmakta buluyoruz”

Akaryakıt zamları nedeniyle kendi aracını kullanmadığını ifade eden Ömer Faruk, “Çünkü akaryakıt fiyatları çok yükseldi. Bizde mecburen toplu taşıma araçlarını kullanıyoruz. Akaryakıt fiyatları arttığı için artık araçlara yakıt alamıyoruz. Akaryakıta gelen zamlardan sonra çareyi toplu taşıma araçlarını kullanmakta buluyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

“Yakıt pahalı olduğundan dolayı insanlar özel aracıyla trafiğe çıkamıyor”

Akaryakıt fiyatlarının düşmesini istediklerini belirten Aydın Ergün, “İşin çok olmasını istiyoruz. Şu anda çalışamıyoruz. Kamyoncuyum ve 20 gündür kontağı çeviremiyoruz. Çünkü mazot alacak gücümüz yok. Otobüse pek fazla binmediğim için tam durumu bilmiyorum ama böyle olursa otobüsler çok kalabalık olur. Yakıt pahalı olduğundan dolayı insanlar özel aracıyla trafiğe çıkamıyor. Mecburen toplu taşıma araçlarını kullanacağız. Aracımız var ama binemiyoruz.” dedi.

“Akaryakıt zamları nedeniyle sıkıntılı günler yaşıyoruz”

Akaryakıt fiyatlarından yakınan özel halk otobüsü yetkilisi Ahmet Gök, “Şu anda aracım bağlı. Çünkü kazanamıyoruz. Mazotun litresi yaklaşık 24 yıl olmuş, aldığımız para 1500 lira, bu parayı mazota mı verelim toplu taşıma mı yapalım? Özel aracım var ama kontağı kapalı evde, kullanmıyorum. Hiçbirimiz bu şartlardan memnun değiliz. Bu gidişat hiç iyi değil. Vatandaşlardan toplu taşımaya yönelen de yönelmeyende var. Yürümeyi tercih edenler de çok. 200 otobüsten şu an 100 tanesi ancak çalışıyor. Pazartesi günü toplantımız var, toplantıda eğer istediğimiz zammı vermezlerse toplu taşıma araçlarının sahipleri olarak kontak kapatacağız.” ifadelerinde bulundu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir