• DOLAR 32.533
  • EURO 34.781
  • ALTIN 2488.933
  • ...

Haber-Yorum Hasan Yıldız

Bir süredir durmadan yükselen akaryakıt zam oranları halkı çileden çıkardı. Akaryakıta yapılan zam nedeniyle piyasada her şey etkileniyor.

Nakliye masrafları!

Akaryakıta yapılana zamlar nedeniyle artan nakliye masrafları ürüne veya gıdaya yansıtılıyor. Akaryakıt zamlarının etkisini her alanda görmek mümkün.

Zamların nedeni akaryakıt!

Bazı ürünler zam gelmediği halde fiyatının artmasının nedeni yine akaryakıt. Nakliye bedeli olarak yükselen fiyatı halka yansıtılıyor. Bu da zam diye algılanıyor. Akaryakıt fiyatları düşmedikçe ürünlerdeki artış da düşmeyecektir. Tarlada ekilen sebze ve meyve fiyatlarının yüksel oluşunun altında yatan asıl sebep yine akaryakıt yani nakliye bedelidir. Mazot ve benzine yapılan zamlar geri çekilmedikçe halkın canı daha çok yanacağa benziyor.

KDV’yi indirin!

Hükûmetin gıdada yaptığı gibi benzin, mazot ve LPG’den de KDV’nin indirilmesini talep eden vatandaş yükselen fiyatların bir an önce durmasını istiyor.

Asgari ücrete yapılan artış, zamlar karşısında eridi. Alınan asgari ücretle artık geçinmek bir yana temel gıda ürünlerini almak bile zorlaştı.

Şimdiye kadar olan zamlarda dolar kuru suçlanıyordu. Bir müddettir istikrarlı bir seyirde yükselişini sürdüren doların yerini alan akaryakıt yükselişine bir çare bulunmalı. Çare de çok basit: vergi ve KDV’yi kaldırın. Tabi bunu istiyorsanız!