• DOLAR 32.599
  • EURO 34.796
  • ALTIN 2495.76
  • ...
92. Alt Güvenlik Komite Toplantısı Ağrı ‘da gerçekleştirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İki ülkenin müşterek sınırlarındaki güvenlik konularının görüşüldüğü toplantıya, Vali Dr. Osman Varol, Iğdır Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim, İran Maku Fermandarı Nader Kazemi, Çaldıran Fermandarı Muhammed Rıza Abdullah Nejad ve İran İslam Cumhuriyeti Erzurum Başkonsolosu Seccah Sultanzadeh’in yanı sıra Doğubayazıt Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar, Ağrı İl Jandarma Komutan V. Albay Metin Günal, Iğdır İl Jandarma Komutanı Albay Nejdet Karaca, 5 Hudut Alay Komutanı Albay Ramazan Sedat Baş, Ağrı İl Emniyet Müdürü Nihat Özen, Iğdır İl Emniyet Müdürü Oğuzhan Yonca, Ağrı İl Göç İdaresi Müdürü Mücahit Yumak, Gürbulak Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Kadri Karakuş ile İranlı mevkidaşları katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Varol, "Değerli heyet üyelerine ve dostumuz, kardeşimiz, komşumuz olan İran İslam Cumhuriyeti Devleti ile serhat şehirler Maku ve Çaldıran halklarına en içten duygularla selamlarımı iletiyorum. Gerçekleştirmekte olduğumuz 92 Alt Güvenlik Komite Toplantısı’nın iki ülke arasındaki mevcut iyi ilişkilere, bölgelerimizdeki vatandaşlarımızın asayiş, huzur ve refahına olumlu katkılar sağlayarak ülkelerimize yönelik terör faaliyeti yürüten bölücü örgüt unsurları ile en iyi şekilde mücadele için karşılıklı bilgi alışverişinde bulunabileceğimiz bir toplantı olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Gündem maddelerinin ele alınması ile süren toplantı, atılan imzaların ardından iyi dileklerin sunulması ve hediyelerin takdim edilmesi ile sona erdi. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir