• DOLAR 32.444
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2441.401
  • ...
`Çözüm süreci halkın çıkarınadır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Devlet ile PKK arasındaki şiddet sorununun çözüm süreci ve Reyhanlı’daki patlamalar ile ilgili Memur-Sen Diyarbakır Şubesi il binasında bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Basın açıklamasında Reyhanlı’daki patlamaların, çözüm sürecini baltalamak isteyen iç ve dış mihrakların işi olduğu vurgusu yapıldı.
 
Basın açıklamasını okuyan Memur Sen Diyarbakır İl Başkanı Yunus Memiş, “Barış sürecine ilişkin yapılan anketler de, Türkiye geneli desteklerin yüzde 75’ler seviyesinde olduğu görülmektedir” dedi.
 
Sürecin doğru, şeffaf ve kararlılıkla sürdürülmesi gerektiğini ifade eden Memiş, “Çözüm sürecinin olumlu sonuçlanması, kan ve gözyaşının durması, ülkemizin küresel aktör hedefinin önündeki bir engelin daha kalkması için halkımızla birlikteyiz. Çözüm sürecindeki kırmızı çizgilerimiz tüm Müslüman halkımızın kardeşlik hukuku içinde, birlik ve beraberlik içinde yaşamasının gözetilmesidir” ifadelerini kullandı.
 
Devlet ile PKK arasındaki şiddet sorununun çözüm sürecinin halkın beklentisi doğrultusunda sonuçlanması halinde Türkiye’nin sadece terör sorunundan kurtulmayacağı, kaynak ve enerji bakımından da Türkiye’nin gelişeceğini ifade eden Memiş, “Süreci destekleyenler yanında, sayıları ve güçleri sınırlı olsa da içeride ve dışarıda süreci akamete uğratmak ve sabote etmek isteyenlerin olduğunu görmekteyiz. Bu çerçevede çözüm sürecini destekleyen kişi ve kuruluşların sabırlı ve sağduyulu davranması gerekir. Böylelikle kardeşlik ikliminin sağlam bir çerçeveyle yeniden kurulmasının önü açılacaktır” şeklinde konuştu.
 
Yaşanan sorunların temelinde insan haklarına sırtını dönen darbe ürünü anayasanın ve onu tasarlayan siyasal sistemin olduğunu dile getiren Memiş, “Bu nedenle, sorunun çözümü ve nedenlerin ortadan kaldırılması noktasında, mevcut anayasadan kurtulmak ve yeni anayasa yapmak son derece elzemdir. Hiçbir etnik kimliği öteki ya da asli kimlik ilan etmeyen yeni anayasanın yapım ve yazım süreci daha fazla gecikmeden tamamlanmalıdır” dedi.
 
Memiş son olarak, “Çözüm Sürecini baltalamak isteyen iç ve dış mihrakların gerçekleştirdiği Reyhanlı daki patlamaları gerçekleştirenleri şiddetle kınıyor, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabrı cemil niyaz ederiz” şeklinde konuştu. (M.Sait Adiyaman - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir