• DOLAR 34.944
  • EURO 36.745
  • ALTIN 2979.98
  • ...
Çocuk Katili Siyonistler... HOŞGELMEDİN HERZOG!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist işgal rejiminin sözde cumhurbaşkanı İsaac Herzog, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine bugün Türkiye’ye geliyor.

Herzog, 2008'den bu yana Türkiye'yi ziyaret eden ilk siyonist lider olacak.

Herzog'un iki günlük ziyaretinde, Türkiye ile işgal rejimi arasındaki iş birliğinin geliştirilmesi için atılabilecek adımlar ele alınacak. Herzog, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde devlet töreniyle karşılanacak ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelecek.

EKONOMİK İLİŞKİLER İLERLİYOR

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Türkiye ile işgal rejiminin ticaret hacmi son 5 yılda artarken geçen yıl rekor kırarak 8,4 milyar dolara ulaştı. İkili ticaret hacmi 2020 yılında 6,2 milyar dolar düzeyinde gerçekleşti.

Türkiye'nin işgal rejimine ihracatı 2021'de yıllık bazda yüzde 35,1 artarak 6,4 milyar dolarla en yüksek seviyesine çıktı, ithalatı da yüzde 36,8 yükselerek 2,1 milyar dolar oldu.

Türkiye'nin dış ticaret fazlası verdiği ülkelerden biri olan işgal rejimi, bu dönemde Türkiye'nin en çok ürün sattığı 9'uncu ülke olarak kayıtlara geçti.

2009’DAKİ “ONE MİNUTE” ÇIKIŞI

Siyonist işgal rejiminin 27 Aralık 2008'de Gazze Şeridi’ne saldırması, Türkiye'den büyük tepki almıştı. Dönemin Başbakanı Erdoğan, 2009 yılında İsviçre’nin Davos kentinde düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’ndaki bir oturumda siyonist rejimin o dönemki sözde cumhurbaşkanı Şimon Peres’e büyük tepki göstermişti. Erdoğan'ın uluslararası kamuoyunda “one minute” çıkışı olarak hatırlanan tepkisi, tüm dünyada büyük bir yankı uyandırmıştı. Erdoğan, Peres’e “Sesinin benden çok yüksek çıkması bir suçluluk psikolojisinin gereğidir. Öldürmeye gelince siz öldürmeyi çok iyi bilirsiniz. Plajlardaki çocukları nasıl öldürdüğünüzü, nasıl vurduğunuzu çok iyi biliyorum.” sözleriyle verdiği karşılık ve “Davos benim için bitmiştir” diyerek oturumu terk etmesi, uzun süre gündemde kalmıştı.

İŞGALCİ ÇETENİN MAVİ MARMARA’YA SALDIRISI

Siyonist işgal çetesinin 31 Mayıs 2010 tarihinde gerçekleşen Mavi Marmara katliamı, ilişkilerdeki en büyük kırılma noktalarından biriydi. İşgal rejimi, Gazze'ye yönelik ablukayı delmek üzere insani yardım götüren konvoya uluslararası sularda müdahale etmiş, askerleri, gemiye girerek 9 Türkiye vatandaşını şehit etmişti. Ağır yaralanan bir kişi de daha sonra şehit oldu.

Saldırının ardından Türkiye, Tel Aviv Büyükelçisini geri çekerken, işgal rejiminden derhal özür dilemesini, kurbanların ailelerine tazminat ödemesini ve Gazze’deki ablukayı kaldırmasını istedi. İşgal rejiminin adım atmaması üzerine Türkiye ilişkileri asgari seviyeye indirdi.

Siyonist rejim sözde Başbakanı Binyamin Netanyahu, 22 Mart 2013'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla aramış ve Mavi Marmara katliamındaki can kayıpları ve yaralanmalardan ötürü özür dilemişti. Erdoğan, özrü Türkiye halkı adına kabul etti.

HERZOG’UN CUMHURBAŞKANLIĞINDA DÜZELEN İLİŞKİLER

Herzog'un geçen yıl cumhurbaşkanı seçilmesi sonrası, Erdoğan ve Herzog arasında birkaç telefon görüşmesi gerçekleşti.

Bu görüşmelerden biri, siyonist bir çiftin gözaltına alınması sonrası oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul'daki konutunu fotoğrafladıkları iddiası üzerine casusluk şüphesiyle gözaltına alınıp tutuklanan iki kişi, siyonist yetkililerin temasları sonrası serbest bırakıldı.

Çiftin serbest kalmasının ardından Herzog, Erdoğan ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi ve Erdoğan’a teşekkür etti.

Ocak ayında da Herzog'un annesinin vefatı üzerine Erdoğan, siyonist lideri arayarak başsağlığı diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 Şubat'ta Ukrayna'ya hareketinden önce düzenlediği basın toplantısında, Herzog'un mart ayının ortalarında Türkiye'yi ziyaret edeceğini belirtti. Erdoğan, "Bu ziyaretle beraber ikili ilişkilerimizi, geleceğe yönelik çok daha fazla bir zemine olumlu istikamette oturtmanın gayreti içinde olacağız." dedi.

Son olarak İşgal rejimi sözde cumhurbaşkanı Herzog da geçen ay Kovid-19 testi pozitif çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Herzog'a teşekkür etti.

TÜRKİYE KAMUOYU TEPKİLİ

Siyonist rejim sözde cumhurbaşkanının Türkiye ziyareti, kamuoyunda büyük bir tepkiyle karşılandı. Birçok sivil toplum kuruluşu, Herzog’un gelmesine karşı çıktı.

Siyonist işgal rejiminin sözde Cumhurbaşkanı Herzog’un Türkiye’ye davet edilmesine sert tepki gösteren HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, işgal rejimiyle olan tüm siyasi, askeri ve ekonomik ilişkilerin koparılması gerektiğini kaydetti.

Zekeriya Yapıcıoğlu geçen hafta bir radyo kanalına yaptığı konuşmada, partisinin bu ziyarete olan tepkisini dile getirdi. Herzog’un Türkiye’ye davet edilmesine sert tepki gösteren Yapıcıoğlu, işgal rejimiyle olan tüm siyasi, askeri ve ekonomik ilişkilerin koparılması gerektiğini kaydetti.

HÜDA PAR: SİYONİSTLE İLİŞKİ SADECE ARAPLARA MI HARAM?

Yapıcıoğlu, “Hatırlanacağı üzere aylar önce bazı körfez ülkelerinin siyonist rejimle attığı normalleşme adımlarını hükümete yakın organlar, akademisyen ve gazeteciler ciddi şekilde tenkit ettiler ve eleştiriler yönelttiler. Siyonist rejimle ilişki kurmak ya da normalleşmek sadece Araplara mı haram? Bu adımlar hiçbir Müslümana yakışmaz. Siyonizm sadece Müslümanların değil tüm insanlığın başına beladır. İşgal rejiminin mevcudiyetinin devam etmesi sadece Filistinlilerin değil bütün ümmetin ve insanlığın zararınadır. Çare bunlarla tüm siyasi, askeri ve ekonomik ilişkileri koparmaktır. Siyonist işgal rejimini bir devlet olarak tanımaktan vazgeçip oranın yetkililerini de devlet sıfatıyla davet etmemek ya da ziyaret etmemek gerekir.” İfadelerini kullandı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir