• DOLAR 34.104
  • EURO 38.091
  • ALTIN 2841.83
  • ...
CIA Direktörü Burns: Putin, Ukrayna planlarında yanıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CIA Direktörü Burns, Rusya Devlet Başkanı Putin'in Ukrayna planlarında yanıldığını, bu ülkedeki saldırılarını artıracağını ve gelecek birkaç haftanın "çok ağır" geçeceğini söyledi.

Burns, "Putin'in Ukrayna'da hakimiyeti ele geçirme ve kontrolü sağlama, çizgisini düzenleme konusunda tamamen kararlı olduğunu düşünüyorum. Bu, onun için derin bir kişisel güven meselesi" dedi.

"RUSYA İSTEDİĞİ SONUCU ELDE EDEMEDİ"

Rusya'nın Ukrayna'da istediği sonucu elde edemediğini vurgulayan CIA Direktörü Burns, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kızgın olduğunu ve durumdan memnun olmadığını savundu.

"PUTİN KIZGIN VE SİNİRLERİ BOZULMUŞ DURUMDA"

Burns, "Putin şu anda kızgın ve sinirleri bozulmuş durumda. Muhtemelen (Ukrayna'daki) eylemlerini ikiye katlayacak ve sivil zayiatını umursamadan Ukrayna ordusunu bastırmaya çalışacak. Fakat Putin için bu işin siyasi olarak sürdürülebilir bir sonu yok." değerlendirmesini yaptı.

Putin'in Ukrayna'yı bağımsız bir ülke olarak görmediğini ve uzun zamandır bu ülke için planlar yaptığını anlatan Burns, Putin'in bu planlarında ciddi şekilde yanıldığını ifade etti.

Burns, Rusya'nın saldırılarını artıracağını ve "gelecek birkaç haftanın oldukça ağır ve çirkin geçeceğini" kaydetti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir