• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Fransa'da cumhurbaşkanlığı seçimlerine 12 aday katılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fransa Anayasa Konseyi Başkanı Laurent Fabius, yaptığı açıklamada 65 kişilik başvurudan gereken imzayı toplayabilen 12 adayın başvurusunun kabul edildiğini söyledi.

Fabius, seçimlerin ilk turunun 10 Nisan, ikincisinin 24 Nisan olarak planlandığını hatırlattı.

Adayların başında mevcut Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron geliyor. Diğer adaylar ise şöyle: İşçi Mücadelesi partisinin adayı Nathalie Artaud, sağ muhalefet hareketinin temsilcisi Arise France Nicolas Dupont-Aignan, Paris belediye başkanı Anne Hidalgo, Yeşiller Partisinin adayı Yannick Jadot, solcu Direnç Partisi lideri Jean Lassalle, Île-de-France metropol bölgesi başkanı ve Cumhuriyetçi aday Valerie Pecresse, sosyalist Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) Hareketinin lider Jean-Luc Mélenchon, Fransız Komünist Partisi adayı Fabien Roussel, Bordeaux sendikalist ve belediye meclis üyesi Philippe Putou, aşırı sağcı Ulusal Cephe (FN) lideri Marine Le Pen ve Reconquista hareketi adayı Eric Zemmour."

Macron anketlerde önde

Son günlerde kamuoyu yoklamaları, mevcut cumhurbaşkanı Macron'a oy vermeyi düşünen seçmen sayısında artış kaydetti. Anketlere göre, Macron ilk turda tüm rakiplerinden önemli ölçüde daha fazla olan yüzde 28 oy alabilir. Sosyologlara göre ikinci turda seçmenlerin yarısından fazlası Macron'a oy verebilir. Le Pen ile Zemmour'un da ikinci turda Macron ile yarışabileceği tahmin ediliyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir