• DOLAR 32.328
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2389.298
  • ...
Adıyaman Valisi: Mültecilerin göz ve deri rengine göre karar verilen bir dünyada yaşamak utandırıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Adıyaman Valisi Mamut Çuhadar Bakanlığında toplanan çalıştaya ilgili kurum Müdürleri ve STK başkanları katılım sağladı.

Gün boyu devam edecek olan çalıştayda konuşan Vali Mahmut Çuhadar, mültecilerin göz ve deri rengine göre karar verilen bir dünyada yaşamanın herkes için utan. Verici olduğuna değinerek mülteci olmanın zorluklarının yanı sıra dünya ülkelerinin sessizliğinin de acı verici olduğuna değindi.

 

Dünya devletlerinin çözüm yerine sorun ürettiklerini belirten Vali Çuhadar, "Zor günlerden geçiyor dünyamız, zor bir yüzyılda yapıyoruz. Bu yüzyılda böyle zorluklarla geçecekmiş, demek böyle bir kadere sahipmişiz. Bu zorlukları birlikte aşmak yerine dünya biraz daha zorluk çıkarmaya çalışıyor maalesef. Zorlukları oturup, konuşup çözmek yerine daha daha nasıl zorluk çıkarabiliriz diye maalesef dünyanın devletleri uğraşıyor. Çok acı vericidir. Büyük güç sahipleri güç hegemonyasını sürdürebilmek için küçücük çocukları yetim, aç susuz bırakıyor, perişan ediyor. Maalesef dünyanın büyük kısmı da bunu sadece izliyor." dedi.

"İkiyüzlülük almış başını gitmiş"

Dünya devletlerinin mülteciler konusunda dürüst davranmadığını belirten Çuhadar, "Mültecilerin göz ve deri rengine göre karar verilen bir dünyada yaşamak utandırıyor hepimizi. Aynı duyguları yaşadığınızı düşünüyorum. Adıyaman'da 23 bin mültecimiz var. Büyük bir çoğunluğunu Suriyeli kardeşlerimiz oluşturuyor. Uzun yıllardır burada yaşıyorlar. Önemli bir kısmı Adıyaman merkezde, küçük bir kısmı da Kâhta, Besni, Gölbaşı ilçemizde yaşıyor. Canla başla Türkiye vatandaşlarına ne sağlıyorsak, mültecileri de aynısını temin ediyor. Halk gününde vatandaşımınız olmamasına rağmen mültecilerin hepsi çağrılıyor. Sosyal yardımlaşma vakfımızın dörtte birini onlara ayırıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Hepimiz birer mülteciyiz"

Dünyanda bir yolcu olması hasebiyle her insanın aslında birer mülteci konumunda olduğunu dile getiren Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, "Yeryüzü bize bir emanettir. Nasıl ki vücut bir emanet ise yeryüzünde bir emanettir. Arşın sahibi Allah'tır hiçbir şey kimseye ait değildir. Bu gözle bakmak lazım diye düşünüyorum. Zaman zaman görüyoruz o mültecilere farklı biz gözle bakılıyor. İnsanlık dışı uygulamalar görüyoruz. Bu tür şeyler hepimizin başına gelebilir. Yıllardır Irak'ta, Suriye'de devam eden savaş ve yanı başımızda Ukrayna'yı, Yunanistan tarafından yapılanları görüyoruz. Ukrayna'daki olaylar Türkiye'nin hem insani hem stratejik bakışının dil ve din ayrımı yapılmadan insancıl bire göstergesini ve anlayışını görüyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir