• DOLAR 32.489
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2441.591
  • ...
Atık piller toplandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR  - Taşınabilir Pil Üreticileri ve İhracatçıları Derneği ile Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü atık pillerin çevre ve halk sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak için kampanya başlattı. Kampanya kapsamında okullardan bin 327 kilogram atık pil topladı.
 
Kampanya kapsamında kent genelindeki 250 okula, 50 tane AVM olmak üzere toplam 348 adet atık pil kutusu dağıtıldı.
 
Başlatılan kampanya kapsamında 25 ayrı okuldan toplam bin 327 kilogram atık pil toplandı. Toplanan pillerin çevreye zarar vermeyecek şekilde imha edilmek üzere İstanbul Çevre Yönetimi’ne (İSTAÇ) gönderildi.
 
 Kampanyaya destek veren okullar arasında, Bismil İlköğretim Okulu öğrencileri 200 kilogram atık pil toplarken, Hantepe İlköğretim okulu 191 kilogram, Kırklardağı İlköğretim Okulu ise 122 kilogram atık pil toplayarak öğrenci başına en çok pil toplayan okullar oldu.
 
Pillerin insan sağlığına ve çevreye çok büyük zararları olduğunu ifade eden Çevre Mühendisi Deniz Kıraç, “Piller cıva, kadmiyum, kurşun, çinko, mangan, lityum, demir, nikel, kobalt gibi pek çok kimyasal maddeden üretilmektedir. Piller, toprağa ve oradan da yeraltı sularına karışabilir. Toprak kullanılmaz hale gelir, bir küçük kalem pil 4 metrekare toprağı kirletir ve bu toprağı üretim yapamaz hale gelir. Pillerin yarattığı su kirliliğinin sudaki ekosistemi de alt üst eder. Etkilenen sadece su ekosistemi değil, aslında tüm ekosistemdir. Zaman içerisinde bu etkiler insanlar üzerinde de görülür” şeklinde konuştu. (M. Sait Adiyaman - İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir