• DOLAR 34.282
  • EURO 37.497
  • ALTIN 2927.442
  • ...
Hatay`a Otopsi Merkezi Kuruluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cilvegözü Sınır Kapısı`nda ve Reyhanlı`da yaşanan patlamalardan sonra gözler Hatay`a çevirdi. Reyhanlı`da yaşanan ve 52 kişinin hayatını kaybettiği saldırı sonrasında cesetler ve alınan DNA örnekleri Adana ve Ankara`ya yollanmıştı.

ADLİ TIP OTOPSİ MERKEZİ KURULUYOR

Adalet Bakanlığı olaylara anında müdahale için harekete geçti. Özellikle Suriyelilerin yoğunlukta bulunduğu Hatay`a Adli Tıp Otopsi Merkezi kuruluyor.

Adli Tıp Kurumu, Hataylı olan Adalet Bakanı Sadullah Ergin`in talimatıyla harekete geçti. Adli Tıp, Sağlık Bakanlığı yetkilileriyle irtibata geçerek kendilerine yer tahsis edilmesini istedi. Sağlık Bakanlığı Hatay İl Genel Sekreterliği yer arama çalışmalarına başladı.Adli Tıp en kısa sürede binayı tamamlayarak uzmanları Hatay`a gönderecek. Burada kurulacak merkez çevre illere de destek verecek.

GAZİANTEP GÜÇLENDİRİLECEK

Türkiye`nin en büyük illerinden Gaziantep`te geçen yıl Otopsi Merkezi kurulmuştu. Artan olaylar nedeniyle buradaki merkez Grup Başkanlığı`na dönüştürülecek. Merkezdeki uzman ve personel sayısı arttırılacak. Bakan Ergin her iki projeyle de yakından ilgileniyor. Hatay Otopsi Merkezi`nin hayata geçmesi ve Gaziantep`in güçlendirilmesiyle artık otopsi için delillerin Adana ve Ankara`ya gönderilmesine gerek kaymayacak.

BAKAN ERGİN PİLOT BÖLGE SEÇMİŞTİ

Gaziantep Otopsi Merkezi`nin açılışında konuşan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Gaziantep`in Adli Tıp Grup Başkanlığı talebinin de değerlendirilmesi gerektiğini ifade etmişti: "Umarım Adli Tıp Kurumu Başkanımız bu notu yanına almıştır ve gerekli çalışmaları en kısa sürede başlatırlar. Bu bölgeye hizmet verecek bir Adli Tıp Grup Başkanlığını da buraya kazandırılır. İnşallah bu hizmeti de Gazianteplilere getireceğiz. Tabii bu gördüğümüz adli tıp otopsi merkezimiz sadece otopsi yapmayacak bunun dışında da hizmet verecek. Pilot bölge olarak seçtik."

13 İLDE GRUP BAŞKANLIKLARI VAR

Adli Tıp Kurumu`nun Türkiye`nin 15 ilinde Grup Başkanlığı var. Adana, Ankara, Bursa, İzmir, Malatya, Trabzon, Diyarbakır, Erzurum, Edirne, Kayseri, Samsun, Kocaeli ve Denizli`de Grup Başkanlıkları bulunan Adli Tıp Kurumu`nun 38 ilde de şube müdürlükleri var.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir