• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
Adıyaman'da yüzlerce okulda deprem anı tatbikatı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

AFAD tarafından 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle gerçekleştirilen tatbikat Adıyaman Valisi ve kurum müdürlerinin katılımıyla TPAO Ortaokulunda gerçekleştirilen tatbikat siren sesinin çalmasıyla başladı.

İl genelinde 796 okul 162 bin öğrenci ve 11 bin 72 öğretmenin katılıyla gerçekleştirilen deprem tatbikatında bina tahliyesinde nasıl davranılması gerektiği belirtildi.

 

Yapılan tatbikat hakkında bilgi veren Vali Mahmut Çuhadar, "Şuanda bütün Türkiye'de olduğu gibi Adıyaman'da da 796 okulumuza 162 öğrenciyle deprem tatbikatı ve tahliye işlemini gerçekleştirdi. İç İç İşleri Bakanlığımız geçen yılı "Afet Eğitim Yılı" bu yılı da "Afet Tatbikat Yılı" olarak ilan etti. Geçen yıl yaklaşık 56 milyon vatandaşımıza yurt genelinde eğitim verildi. Bu yıl da bunun tatbikatları gerçekleştirilecek. Bugün bunlara başlıyoruz." dedi.

Çuhadar depremin ülkenin bir gerçeği olduğuna değinerek, "Deprem ve diğer afetler ülkemizin gerçeği bunlara her daim hazırlıklı olmak zorundayız. Bu hazırlıklarda tatbikatlarla deprem veya afet anında ne yapılması öğrencilerimize, vatandaşlarımıza öğreterek olur. İç İşleri Bakanlığımızın afet acil mobil uygulaması geliştirildi. Telefonunuz yüklediğiniz bu uygulamayla 112 acil merkezin bağlanabiliyorsunuz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir