• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
İstanbul'da Vali Yerlikaya'nın katılımıyla deprem tatbikatı gerçekleştirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın katılımıyla Zeytinburnu Sâmiha Ayverdi Anadolu Lisesi'nde düzenlenen tatbikata; AFAD İl müdürü Gökhan Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Zeytinburnu Kaymakamı Zekeriya Güney, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, okul idarecileri ve öğrenciler katıldı.

AFAD ve gönüllü deprem ekiplerinin hazır bekletildiği tatbikat, "Deprem Oluyor" anonsu ile başladı. Öğrencilerin deprem anında paniklememeleri ve çömelerek sarsıntının bitmesini beklemeleri gerektiği hatırlatılarak sarsıntı sonrası yine yapılan anons ile okuldan tahliye işlemi başlatıldı. Okulu tahliye eden öğrenciler, okul toplanma alanında bir araya geldi.

Öğrencilerin toplandığı alana gelerek basın mensuplarına açıklamada bulunan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "Bildiğiniz gibi mart ayının ilk haftası ülkemizde deprem haftası kapsamında etkinlikler yapılıyor. Deprem haftasında İçişleri Bakanlığımız, AFAD başkanlığı koordinasyonunda 2022 yılını 'Afet Tatbikat Yılı' ilan etti. Bakanlığımızın belirlediği amaç ve hedefler doğrultusunda ülkemizde belirlenen temalar çerçevesinde yıl boyu pek çok sayıda tatbikatlar yapılacak. 55 farklı temada tatbikatlar yapılacak. Deprem haftası münasebetiyle İstanbul'umuzda ve ülkemizde saat 11.30'da deprem tatbikatı yapıldı. Biz de Zeytinburnu Sâmiha Ayverdi Anadolu Lisesi'nde tatbikata katıldık. Buradaki 874 öğrencimiz ile beraber deprem anı ve tahliye tatbikatını gerçekleştirdik. Deprem anında yapılması gerekenleri yaptık. Hemen akabinde ikinci bir anons ile birlikte tahliyemizi yaptık. Okul bahçesinde daha önce açıklanan toplanma alanında bir araya geldik. Zeytinburnu'ndan tüm hemşehrilerimize sesleniyoruz! Afetler elimizde değil, afet bilincinin sağlanması, afetlere karşı hazırlıklı toplum oluşturmak bu tatbikatların en temel amacıdır. Bu amacı gerçekleştirmek için bugün bu tatbikatı gerçekleştirdik. Allah ülkemizi, şehrimizi tüm afetlerden korusun." dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir