• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Askerlik  süresinin kısaltılması çok mantıklı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KONYA –  Türkiye’nin genç  nüfuslu bir  ülke olduğunu ifade eden vatandaşlar, askerliğin kısalması gerektiğini ifade ediyorlar.   
 Mili Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın askerliğini kısalabileceği yönündeki açıklamaları başta askerler olmak üzere asker adaylarını ve bu kişilerin ailelerin heyecanlandırdı.
 
Oğlu askerde olan Duran Ertüfekçi,”Biz uzun askerlik yaptık.Hiç olmaz sa yeni nesil kısa yapsın.Oğlum Bingöl Genç’te askerlik yapıyor onu çok özlüyoruz.Gerçektende askerlik süresi çok uzun.Askerler şu anda tüketici durumdalar hiç olmazsa üretici duruma gelip ekonomiye katkıları olur.”dedi.
 
İki ay sonra askere gideceğini belirten Cihangir Ulusan,”Şu anda çatışmalar durmuş durumda, asker sayısı çok,askere gidecek genç sayısı da  çok olunca askerlik süresinin düşürülmesi düşüncesi çok isabetli bir karar inşallah düşer biz de faydalanırız.”diye memnuniyetini dile getirdi.
 
Esnaf   Osman Top ise ”Aslında askerliğin düşmesi çok iyi olur çünkü okul durumu olanlar eğitimlerini daha çabuk tamamlayıp hayata daha çabuk atılırlar. Çalışanlar ise üretkenlikte daha çok hizmet verirler.”ifadelerini kullandı.
(İlyas Yavuz/Mehmet Eskin-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir