• DOLAR 32.925
  • EURO 35.227
  • ALTIN 2442.804
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KADEM 4. Olağan Genel Kurulu'nda önemli açıklamalarda bulunuyor.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları :
-Kadının temel ve hak özgürlükleri konusunda yaşanan sıkıntılar zamanın ve şartların ürünü, toplumsal kabüllerin eseridir. İlahi takdirden kaynaklanmayan her meselenin çözümü gayretle, sabırla mümkündür. Dünyada kimi yerlerde varlığını gördüğümüz sapkınlık dayatması değil kadın insan, erkek insanoğlu irfanından neşet eden erdem mücadelesidir.

Kadınların haklarını savunmak, onları küçümseyerek, metalaştırarak değil onların insan sıfatıyla zaten sahip oldukları haklarını teslim etme anlayışı ile yapılır. İşte biz bunun mücadelesini verdik, veriyoruz. Kadınlarımızın çok önemli mesafeler kat etmesini sağladık. Kadınların işgücüne katılımını yüzde 27'lerden yüzde 34'lere çıkardık. Kadın istihdamını 6 milyondan 10 milyon sınırına getirdik. Üniversitelerimizdeki öğretim elemanları arasında kadınların oranı yüzde 51'lere yaklaştı. Pek çok meslek dalında kadın erkek oranı büyük ölçüde dengelenmiş durumdadır.

Sadece takım elbise giyip kravat takarak tiyatrovari görüntüler takdiri indirim gerekçesi olmayacak.

28 Şubat'ta acaba 2023'te iktidarı nasıl ele geçiririz düşüncesi içindeler. Sizlere yeniden bir 28 Şubat inşa ettirmeyiz.

Bu haberler de ilginizi çekebilir