• DOLAR 34.186
  • EURO 37.163
  • ALTIN 2980.382
  • ...
Putin ile Macron görüştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kremlin’den yapılan açıklamada görüşmede Putin, Macron’la Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahalesi hakkında detaylar paylaşıldı.

Minsk anlaşmalarının Kiev yönetimi tarafından 7 yılı aşkın bir süredir sabote etmesiyle ilgili sessiz kalındığını belirten Putin, Rusya’nın Ukrayna'ya saldırısının ülkesinin stratejik güvenliği için önem taşıdığını ifade etti.

Putin, Rusya’nın Ukrayna tarafından hiçbir tehditle karşı karşıya kalmaması için bölgenin askersizleştirilmesi ve bağımsız statüsü kazanabilmesini hedeflediklerini vurguladı.

Putin, Macron'u yabancı vatandaşların Ukrayna topraklarından güvenli bir şekilde tahliyesinin sağlanması için destek vermeye çağırdı.

Görüşmede Macron’un Kiev yönetimiyle temasa geçerek konuyla ilgili uygun çalışmaları yürütme sözü verdiği bildirildi.

Fransız TF1 TV kanalına konuşan Fransa Başbakanı Jean Castex, Macron'un Putin görüşmesine ilişkin yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Putin’in isteği üzerine kendisiyle bir buçuk saatten fazla telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Ardından (Macron) sürekli temas halinde olduğu Ukrayna Devlet Başkanı ile görüştü." diyerek Rusya ile diyaloğun sona ermeyeceğini sözlerine ekledi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir