• DOLAR 32.482
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2442.57
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Sebze ve meyve fiyatlardaki dalgalanmaların ihracattaki durumdan kaynaklı olduğunu dile getiren pazarcı esnafı Hasan Demir, geçen haftaya göre domates fiyatının 15 TL'den 8 liraya düştüğünü söyledi.  

İhracattaki geri dönüşler nedeniyle domates, biber ve salatalık fiyatlarında düşüş olduğunu söyleyen bir diğer pazarcı esnafı Nusret Alamet, sarımsağın üretim çokluğu nedeniyle fiyatının aynı kaldığını belirtti.  

 

"Türkiye'de daha çok Antalya yöresinden ihracat oluyor" diyen pazarcı esnafı Abdülvahid, Rusya-Ukrayna savaşı ve ihracatta meyve ve sebzenin iç piyasada kalması nedeniyle domates, biber ve kabak fiyatlarında indirim olduğunu, bu ürünlerin kilogram fiyatının 18-20 liradan 6-7 TL'ye düştü." şeklinde konuştu.

İhracattan iç piyasaya dönen ürünlerin fiyatları çok fazla değiştirmediği söyleyen Ali Bayar ise "Şu an biraz değişiklik var, domates, patates ve biber düşüşte" diye konuştu.

Zincir marketlerin de bu konuda etkisi var

"Adana bir narenciye bölgesi olması sebebiyle domates, salatalık gibi ürünlerde yetişmektedir. İhracatın kapanması tezgâhlara iyi geldi, salatalığın kilosu 25 TL iken şu an 5 TL’ye düştü." diyen Levent Bilici, "Kamyon ve tırlar sınır kapılarından geri dönüyor, art niyetlilerin ve fırsatçıların müdahalesi olmazsa, fiyatlarda da gerekli indirimler yapılırsa çarşı ve pazarda hareketlilik yaşanabilir. Bu konuda sadece yöneticileri suçlamak çözüm değil. Zincir marketlerin de etkisi var. Halk bu konuda sitem etmekte haklı" şeklinde konuştu.

Yapılan zamlardan dert yakınan 67 yaşındaki emekli Şerife Gezer, yetkililere seslenerek zamların geri alınmasını istedi.

Domates ve elma fiyatlarında düşüş olduğunu söyleyen Mahsun Kalender ise "Çoğu narenciye ihracattan geri döndü bu nedenle yeşilliklerde de düşüş var. Allah Türkiye’mize huzur versin kimseyi darda bırakmasın ve hepimizin yardımcısı olsun." dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız