• DOLAR 32.713
  • EURO 35.435
  • ALTIN 2490.23
  • ...
Filistinli alim Mühenna: "Kudüs Müslümanları bekliyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl’de Peygamber Sevdalıları Vakfı ve İTTİHADUL ULEMA tarafından, "Kudüs Haftası" etkinlikleri kapsamında "Kudüs Davası Ümmetin Özgürlük Davasıdır" başlığıyla bir konferans düzenlendi.

Düzenlenen konferans, Filistin Alimler Heyeti Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Mühenna, İlahiyatçı-Yazar Mehmet Göktaş, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hamdullah Tasalı, İTTİHADUL ULEMA üyesi Molla Sahip Korkutata, STK temsilcileri, birçok alim ve birçok siyasi temsilcinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, İTTİHADUL ULEMA üyesi Molla Sahip Korkutata’nın açılış konuşması ile başladı.

Kudüs’ün ümmetin vahdetine vesile olacağını dile getiren Korkutata, yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “Kudüs meselesi bizim için bir izzet ve şeref meselesidir. Eğer biz Kudüs’ü kurtarmak için uğraşırsak, Rabbimiz bize bir şey bahşedecektir. Bu da Kudüs’ün bizi tekrardan birleştireceği, tekrardan bizi kardeş edeceğidir. Artık hamdolsun tüm dünyada ve ülkemizde Kudüs’ü anma günleri, idrak eden Müslümanlar tarafından icra ediliyor ve bu durum İslam düşmanlarını çok rahatsız etmektedir.”

Seslendirilen ilahi ezgilerin ardından konuşan İlahiyatçı-Yazar Mehmet Göktaş, “Peygamber efendimiz ölüm döşeğinde can verirken buyurdu ki; 'Müslümanlar hemen bir ordu teşekkül ettirsin, başlarına da Usame bin Zeyd geçsin ve doğru kuzeye yani Filistin tarafına gitsinler' demiştir. Ashab-ı Kiram, efendimizi çok iyi anlamıştır. Efendimizin vefatından 6-7 yıl sonra İslam orduları hem Hristiyanlığın hem de Yahudiliğin merkezi olan Kudüs’ü fethetmişlerdir. Bu böyle basit bir fetih değildir.” dedi.

Son olarak konuşan Filistin Alimler Heyeti Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Mühenna, salonu dolduran katılımcılara hitaben, gördüğü bu manzara karşısında Kudüs’ün kurtuluşuna olan inancının arttığını belirterek şöyle konuştu: “Kudüs’ü ilk olarak peygamber, manevi olarak fethetmiş ardından Hz. Ömer maddi olarak fethetmiştir. Devamında Kudüs’ü haçlıların işgalinden Selahaddin Eyyubi kurtarmıştır. Hiç şüphesiz II. Abdülhamid kendisine emanet olarak bırakılan Kudüs’ü gerektiği gibi muhafaza etmiştir. Sonra ne yazık ki İngilizler, Kudüs’ü Yahudilere teslim etmişlerdir. Şu anda Kudüs, her yerde Müslümanları beklemekte ve ‘Ey Müslümanlar neredesiniz!’ diye nida etmektedir.”

Program Yetimler Vakfı Bingöl Temsilcisi Salih Çelik’in yaptığı dua ile son buldu. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir