• DOLAR 32.572
  • EURO 34.907
  • ALTIN 2434.268
  • ...
HÜDA PAR Ağrı İl Başkanlığı bozuk yollar için yetkililere çağrıda bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

HÜDA PAR Ağrı İl Başkanı Şaban Gökhan kentin sorunları hakkında bir basın açıklaması yaptı.

Yapılan basın açıklamasında kentin yollarının halk için mağduriyet oluşturduğunu, kırsal mahallelerde yolların halinin içler acısı vaziyette olduğunu belirten Gökhan, yetkilileri göreve davet ettiklerini söyledi.

Dünyanın ve Türkiye'nin ekonomik sorunlarla boğuştuğunu ve bu sorunlara rağmen düzenlenen festivalleri doğru bulmadıklarının altını çizen Şaban Gökhan, yapılan harcamaların halka hizmet olarak gönderilmesi gerektiğini söyledi.

"HÜDA PAR olarak biz bu halkın sesi olacağız inşallah"

Kırsal mahallelerde yaşayan halkın sorunlarına kulak verilmesi gerektiğini söyleyen Gökhan, "Memleket, batıya bakan yüzü ile memleket değildir. Memleket doğusu, batısı, kuzeyi, güneyi ile memlekettir. Hizmet gidecekse memleketin dört bir tarafına gitmelidir. İl dışından biri gelip Hanibaba ve Erzurum caddelerini gezerse 'bu memleketin yolları iyidir' der. Ama memleket sadece bu caddelerden ibaret değildir, memleket Yüzüncü Yıl, Kazım Karabekir, Fatih, Beşevler mahallelerini de barındırıyor. Bu kırsal alanda yaşayan ciddi bir potansiyel vardır. Vatandaşlarımız çeşitli platformlarda sorun ve sıkıntılarını tam manası ile belki dile getiremiyorlar ama HÜDA PAR olarak biz bu halkın sesi olacağız inşallah." şeklinde konuştu.

"Sizden çok şey beklemiyoruz, imkânlarınızı halka seferber edin"

Şaban Gökhan, "Yolların bu halde olması, hizmetin gecikmesi, özellikle çetin geçen kış şartları nedeni ile yolların temizlenmemesi, sokak aralarındaki kar ve buz yığınlarının halkımıza ciddi manada eziyet çektirdiğine şahit oluyoruz. Bizde diyoruz ki, sizden çok şey beklemiyoruz, imkânlarınızı halka seferber edin, kırsal alanlara el atın, özellikle halkımızın evlerine ve işlerine rahat bir şekilde gidebilmesi noktasında mevcut imkanlar çerçevesinde yardımcı olun." dedi.

"Yetkilileri göreve davet ediyoruz"

Muhalefet anlayışlarının eleştiri temelli olmadığını hatırlatarak konuşmasını sürdüren Şaban Gökhan, "Son zamanlarda yerel yöneticilerimizin feraset dışı tutum ve adımları toplum ve halk tarafından ciddi manada tepki gördüğünü dile getirmeye çalışıyoruz. Malumunuz ekonomik sorunlar ve halkın geçim sıkıntıları özellikle işsizliğin arttığı memleketimizde 'ucube' bazı tavır ve davranışların sergilenmesi, etkinliklerin yapılması halk tarafından çok iyi karşılanmıyor. Festival adı altında yapılan çalışmalar memleketimize ne kadar katkı sunduğu kırsal alandaki halkımıza soralım. Oralarda yapılan masrafların halka hizmet noktasında gitmesi daha isabetli ve yerinde bir karar olacağı kanaatindeyiz. Gerek dünya ve gerekse ülkemizde yaşanan ekonomik sorunlara rağmen bu tür israfların yapılması akla ziyan tutumlardır. HÜDA PAR olarak muhalefet anlayışımız birilerini eleştirmek değil, mevcut olan sorunları doğru bir dil ile hatırlatmaktır. Yetkililerin görevlerini hatırlatmak ve halka verdikleri sözü yerine getirme noktasında hem insani ve İslami sorumluluğumuzu yerine getirerek yetkilileri göreve davet ediyoruz. Lütfen memleketin kırsal alanlarına gelin, lütfen halkın sorun ve sıkıntıları ile ilgilenin. Bizler halkın içinde, sahada olduğumuz için sorun ve sıkıntıları çok yakından görüyoruz. Elimizdeki yetkiler çerçevesinde bunları ancak yetkili mekanizmaya iletiyoruz. Hep birlikte bu memlekete bu halka kendi vatandaşımıza ve kendi memleketimize faydalı işler yapalım diyoruz." ifadelerini kullandı.

"Mahallelerin arasına giremiyoruz"

Kentte yürütülen yol çalışmasının iklim şartlarına uygun bir şekilde yapılması gerektiğinin altını çizen Şaban Gökhan sözlerini şöyle sürdürdü:

Eğer hakikaten atmış oldukları asfaltlar bu kadar dayanıksız ise o zaman belediye tekrar bu çalışmasını gözden geçirmelidir, memleketin iklim şartlarını göz önünde bulundurmalıdır ve özelikle daha dayanıklı bir asfalt atma noktasında imkânlarını seferber etmelidir. Daha kalıcı bir hizmetin halkımıza gelebilmesi için nerede, ne şekil ve nasıl bir yanlış yapılmışsa bunun muhasebesi yapılmalıdır. Tabi bizler memleketin şartlarını biliyoruz. Bugün için belediyeden asfalt atmayı beklemek abestir, ama mahallelerin arasına giremiyoruz. Bir kepçenin mahallelerde dolaşması, bir greyderin dolaşması, çukurların doldurulması için bence yazı beklemeye de gerek yoktur.  En nihayetinde oralar düzeltilebilir. Asfalt için de şartlar, zaman ve zemin müsait olduğunda daha kalıcı ve daha sağlam bir asfalt yapabilirler.

HÜDA PAR'dan öneri

"Bizim önerimiz, diyoruz imkanlar dahilinde yapılabilecekler yapılsın." diyen Gökhan, "Şu an mevcut imkânlar dâhilinde yapılabilecekler yapılmıyor. Yani bunun için ihaleye girmeye gerek yok, bunun için ihale şartları oluşturmaya gerek yok, bunun için ödenek beklemeye gerek yok, yani bunun için envanterinde bulunan greyderlerle birlikte veya merkezi hükümetle diyalog içerisine girerek İl Özel İdaresi bünyesinde bulunan imkânlarla mahallelerin arası bir günde insanların hayatlarını ikame edeceği bir şekle getirilebilir." diye konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir