• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
Öldürmeye geldiği insanlardan ilgi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Vladimir Putin'in emriyle Ukrayna'ya başlattığı işgalde harekâtının 8. Gününe girilirken, Rus ordusu saldırılarını durmadan sürdürmeye devam ediyor. Rus askerlerine karşı direnmeye çalışan Ukrayna halkı Putin’in isteklerine boğun eğmemeye kararlı.

Ukrayna’yı işgale gelen Rus askerlerin psikolojik durumlarını gösteren videolar yayınlanmaya devam ediyor. İstemedikleri bir savaşa sürüklendiklerini iddia eden bazı Rus askerleri silahlarını bırakıp Ukrayna’ya teslim oldular. Rus askerlerin teslim oluşların medyaya servis  eden Ukraynalılar Rus askerlerin ağladığı anları paylaştı.

Eve dönmek istiyoruz!

Rusya’nın Ukrayna'ya saldırı kararı vermesinden sonra Ukrayna'nın farklı bölgelerinde yaşanan çatışmalarda yakalanan ya da teslim olan Rus askerlerinin içinde bulundukları ruhsal bunalımları dikkat çekti. Daha önce yakalanan Rus askerlerinin videolu görüntülerini paylaşan Ukraynalı yetkililer, onların "kandırıldık", "tatbikata gittiğimizi sanıyorduk", "savaş istemiyoruz, eve dönmek istiyoruz" sözlerini yayınlamıştı.

Şaşırmış, korkmuş çocuklar!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy'nin yaptığı açıklamalar ve sosyal medyada paylaşılan bazı videolar ise bu gerçeği gözler önüne serdi. Zelenskiy, Rus askerleri için "Bunlar bir süper gücün askerleri değil. Şaşırmış, korkmuş çocuklar. Rus askerlerinin morali giderek düşüyor" demişti.

Twitter’da yayınlanan videoda Rus askeri ağlıyor!

Twitter üzerinden yayınlanan bir videoda teslim olan Rus askerinin ağlaması ve pişmanlık duyduğu an paylaşılıyor. Ukraynalılara teslim olan askerin vatandaşın çay ikram etmesinden sonrasında gözyaşlarını tutamadığı görülüyor.

Görüntülerde Ukraynalıların verdiği böreği yiyip çay içerken Ukraynalı bir kadının, "Annen ile konuşmak istiyorsan telefonumu vereyim" demesi sonrasında gözyaşlarına boğuluyor. Telefon ile görüntülü konuşan adam ağlarken, etraftaki Ukraynalılar ise kadına seslenerek, "Nataşa, tanrı seninle olsun. Seni sonra arayacağız, oğlun hayatta ve iyi" diyor.

Ukrayna Savunma Bakanından asker annelerine çağrı!

Ukrayna Savunma Bakanlığı da yeni bir adım atarak asker annelerine çağrıda bulundu. Bakanlık, Rus annelerini ülkeye çağırarak savaşta yakalanan ya da teslim olan Rus askerlerini alarak ülkelerine döne bileceklerini söyledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir