• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Davalar Terör Rejimini Rahatsız Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL- Uluslararası sularda 31 Mayıs 2010 tarihinde terör devleti İsrail`in saldırısına uğrayan Mavi Marmara’nın hukuk heyeti ve mağdur avukatları ortak bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantıda Siyonist rejim aleyhine açılan ceza ve tazminat davalarıyla ilgili süreç konusunda bilgi verilen toplantıda,  avukatlar adına ortak açıklamayı Avukat Cihat Gökdemir yaptı.Gökdemir, İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi`nde İsrail aleyhine açılan ceza davasının mahkeme karar vermeden sonlandırılmasının mevcut kanunlar çerçevesinde mümkün olmadığını vurguladı.
 
Mavi Marmara’nın amacı görmezden gelinmemeli
İstanbul 7. Ağırceza Mahkemesi`nde İsrailli yetkililer hakkında açılan davanın sürdüğünü ve 4`üncü duruşmanın da 21-22 Mayıs 2013 tarihlerinde yapılacağını hatırlatan Cihat Gökdemir, "Şehit aileleri, gemi yolcuları, filo organizatörü STK`ların ve avukatların öncelikle ablukanın kaldırılması yönündeki ısrarına rağmen, İsrail ile Türkiye arasında tazminat miktarını ve öneme şeklini belirten bir anlaşma yapılabilmesi için heyetler görüşmeye başlamıştır. Bu görüşmeler çerçevesinde, özellikle İsrail medyasında ve devlet yetkililerinin açıklamalarında Mavi Marmara’nın yola çıkış amacı görmezden gelinerek Mavi Marmara davasını tazminat meselesine getirilmesi insafsızlıktır."  ifadelerini kullandı.
 
Bu davalar terör devletini rahatsız ediyor
Bu davaların İsrail üzerinde yadsınamayacak etkileri olduğuna dikkat çeken Gökdemir, “Terör devleti İsrail’in mağdurların ısrarının aşılması için Türkiye`den gerekeni yapmasını ve özür karşılığında kendilerine vaat edildiğini iddia ettikleri, İsrailli askerler hakkındaki yargılamaların tamamen sonlandırılacağı sözünün yerine getirilmesinin beklendiği anlaşılmaktadır. Mavi Marmara ceza davası ve tazminat davaları tamamen uluslararası mevzuatlar çerçevesinde, ulusal ve uluslararası benzer davaların paralelinde devam etmektedir.” şeklinde konuştu.
 
Ayrıca, Mavi Marmara gemisinin Komor Devleti`nin bayrağı olduğu için Komor Devleti toprağı sayıldığını hatırlatan Gökdemir, “Coğrafi olarak küçük ama cesaret olarak büyük olan bu ada devletine, tarafımıza verdikleri devletlerini temsilen İsrail’e karşı Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM)’de dava açma yetkisi verdikleri için tebrik ediyoruz.” dedi.
(Erkan Yavuz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir