• DOLAR 34.29
  • EURO 37.528
  • ALTIN 2929.96
  • ...
İzmirlilerden Askerliğin Kısalmasına Destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İZMİR - Hükümetin askerlik süresini kısaltma yönünde çalışma yaptığı yönündeki haberler üzerine askerlik çağındaki gençler beklentiye girerken biz de konuyu halka sorduk.
 
Askerliğini kısalmasının faydalı olacağını belirten İzmirliler, bu yöndeki kısalmanın ekonomiye de katkı sağlayacağına dikkat çekti.
 
Askerliğini on yıl önce yapan bir İzmirli bir vatandaş, “Askerliğin kısalması iyi olur. Askeriyeye büyük bir bütçe ayrılıyor. Eğer askerlik kısalırsa geriye kalan bütçe başka alanlara kaydırılır. Mesela sağlık ve eğitim gibi alanlara kaydırılır” diyerek askerlik süresinin düşmesinin olumlu sonuçlar doğuracağını söyledi.
 
Askerlik süresinin kısaltılması gerektiğini ve bunun faydalı olacağını savunun 45 yaşındaki bir başka vatandaş ise, “Askerliğin kısalması fayda sağlayacaktır. Zira buraya harcanan paralar eğitime, sağlığa kaydırılabilir ve böylelikle fazla sürenin kısalmasıyla başka alanlarda olumlu gelişmeler oluşacaktır” dedi.
 
Askerliğin düşmesi hiç iyi değil diyen kırk yaşındaki başka bir İzmirli ise, “Askerlik 15 aydan aşağı olmasın, hem vatanlarını tanısınlar, hem de korusunlar” ifadelerini kullandı.
 
Askerliğini düşmesini isteyenler olduğu gibi 24 ay askerlik yapmış bazı vatandaşlar da askerliğin düşmemesi gerektiğini savundu.   (Yunus Şani - İLKHA)  
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir