• DOLAR 34.196
  • EURO 38.188
  • ALTIN 2916.966
  • ...
Savaşın çocukları!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kiev hastanelerinde tedavisi devam eden birçok çocuk savaşın son bulması için çağrıda bulundu. Hastane  yerine sığınak ve bodrumlarda tedavi gören masum çocuklar savaşın son bulmasını istiyor.

Rus lider Putin'in geçen hafta perşembe günü Ukrayna'yı işgal etmek için başlattığı harekâttan kaçmayı başaranlar  kadar bir de başaramayan veya ülkesini terk etmek istemeyenler de var.

Birçok çocuk ailesiyle ülkeden kaçmayı başarırken Kiev'deki çocuk hastanesinde lösemi hastası çocukların tedavisi bodrumda derme çatma şartlarda devam ediyor. Rus işgali devam ederken, Ukraynalı çocuk hastanelerinin bodrumları ülkenin çocuk kanser hastaları için sığınağa dönüştürüldü.

Hastaneye dönüştürülen bodrumlar!

Bodrumların koridorlarını ince şilteler, yastıklar ve battaniyeler kaplarken, hemen üstlerinden patlama ve silah sesleri duyuluyor. Ebeveynler bu koşullar altında hasta çocuklarını sakinleştirmeye, onları uyutmaya yada yemek yedirmeye çalışıyor. Doktorlar ve hemşireler ise ilaç, yiyecek ve su rezervleri azalmasına rağmen ellerinden gelen sınırlı tedaviyi sağlamaya çalışıyorlar.

200’ye yakın kanser hastası çocuğun tedavisi sürüyor!

Reuters'in geçtiği habere göre lösemiye karşı en etkili panzehir olan moral ve neşeyi yok eden saldırılardan habersiz penceresiz koridorlarda tedavi olan çocuklar bütün dünyayı üzdü. Hastanenin baş hekimi Volodymyr Zhovnir, "Burada tedavi olamayan, ilaçlarına erişemeyen hastalar var" diyerek durumun vahametine dikkat çekti. Normal şartlarda 600 yatak kapasitesine sahip hastanenin kapasitesinin şu an 200'e düştüğü belirtilirken, savaşta yaralanan küçük çocukların da tedaviye geldiği belirtildi.

Doktorlar ve yetkililer savaşın başlamasıyla bodrumda derme çatma bir alan oluşturmayı başardı. Bodrumda bazı çocukların oksijen tüpüne ya da seruma bağlı olduğu belirtilirken, hastanenin güvenliğinin endişeleri artırdığı kaydedildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir