• DOLAR 32.661
  • EURO 35.164
  • ALTIN 2446.422
  • ...
AFAD'tan okullarda gerçeği aratmayan "Deprem Tahliye Tatbikatı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Merkez 100. Yıl Atatürk Ortaokulu'nda, AFAD koordinesinde gerçekleştirilen tatbikata UMKE, itfaiye, İHH, Hayrat Vakfı ile AFAD gönüllüleri katıldı.

Okulda olası bir depreme karşı sirenler çalındı. Ekiplere haber verilmesi üzerine olay yerine çok sayıda AFAD, UMKE, itfaiye, ambulans sevk edildi. Sirenlerle birlikte okuldan öğrenci ve öğretmenler tahliye edildi.

Sınıflarda enkaz altında aklan yaralılara hızlı bir şekilde müdahale edildi. Yaralılara yapılan ilk müdahalenin ardından yaralılar ambulanslar hastanelere kaldırıldı. Enkaz altında yaralıların kalma ihtimaline karşı AFAD ve gönüllü ekipler çalışma başlatırken, enkaz altında kalanların olup olmamasına karşı, okul idaresince öğrenci ve öğretmen tespitleri yapıldı.

Gerçekleştirilen tatbikata ilişkin açıklamada bulunan Bitlis Vali Yardımcısı İzzet Cem Eser, Bakanlığın 2022 yılını tatbikat yılı olarak ilan ettiğini söyledi.

 Okulda gerçekleştirilen tatbikatla hem öğretmen hem de öğrencilere yönelik afet bilincini geliştirmeyi hedeflediklerini vurgulayan İzzet Cem Eser, devletin afetlere müdahale noktasında ciddi bir kabiliyet ve beceriye sahip olduğunu belirtti.

Cem Eser, "Afet hayatımızın bir parçası. Muhtelif şekillerde sürekli karşımıza çıkabilecek bir durum. Ancak devletimizin afetlere müdahale noktasında ciddi bir kabiliyet ve becerisi var. Bunları geçen sene Kastamonu sel felaketinde ve muhtelif yerlerde yaşanan yangın felaketlerinde tecrübe ettik. Devletimiz hızlı ve etkili bir şekilde vatandaşlarımızın yaralarını sarmak, sorunlarını çözmek noktasında etkili müdahaleler gerçekleştirdi." dedi.

"Müdahaleden daha ziyade önemli olan husus ise afet bilincinin vatandaşlarımıza, kamu personelimize kazandırılması." diyen Cem Eser, şunları söyledi:

"Bugün burada yaptığımız tatbikatla birlikte hem öğretmen hem öğrencilerimize afet bilincini kazandırmaya çalıştık. 2021 yılını Bakanlığımız 'Afet Eğitim Yılı' ilan etmişti. Bu kapsamda vatandaşlarımıza ve kamu personeline hem teorik hem pratik olarak afet eğitimlerini verdik. 2022 yılını ise Bakanlığımız 'Tatbikat Yılı' ilan etti. Bu minvalde bugün 100. Yıl Atatürk Ortaokulu'nda öğrenci ve öğretmenlerimize afet ve deprem bilincini kazandırmak maksadıyla tatbikat gerçekleştirdik. Bu tatbikata AFAD müdürlüğümüz koordinasyonunda ilgili STK'lar ve ilgili kamu kurumları katıldı. Katılan tüm arkadaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum." (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir