• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Kur’an Gönüllüleri Sahada projesi halktan talep görüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Cizre İlçe Müftülüğü’ne bağlı imamlar Kur’an ile tanışmayan esnafları günlük ziyaret ederek hem Kur’an-ı Kerim öğretiyorlar hem de temel dini bilgiler ve fıkhi konularda vatandaşları bilgilendiriyorlar.

Kur’an Gönüllüleri Sahada projesi hakkında bilgi veren Cizre İlçe Müftüsü Süleyman Baran amaçlarının Kur’an-ı Kerimle buluşmayan kimsenin kalmaması olduğunu belirtti.

Cizre İlçe Müftüsü Süleyman Baran

Baran, “Cizre’de Kuran Gönüllüleri Sahada projemiz, il müftülüğümüz öncülüğünde Vali Bey'in himayesinde en az 2 kişi en fazla 5 kişi olmak suretiyle tüm hızı ile devam ediyor. Bu konuda sağ olsun imamlarımız duyarlıdırlar. Camiye gelemeyen, yatalak olan ya da Kur’an-ı Kerimle buluşmamış olan vatandaşlarımızı Kur’an-ı Kerim'i buluşturmak ve onlara Kur’an-ı Kerim’i öğretmektir. Bununla beraber dini bilgiler, siyer-i nebi ve onlara ibadetlerinde lazım olabilecek fıkhi bilgileri öğretmektir.

Kur’an-ı Kerim öğrenmek isteyenlerin iş yerlerine gidip Allah'ın kitabını öğretmektir.  Vatandaşlarımız sadece bize 15 dakikalarını verseler biz onlara Allah'ın kitabını öğreteceğimize inanıyoruz. Proje kapsamında her hocamız en az 2 en fazla 5 kişi olmak suretiyle kendilerinin belirledikleri vakitte her gün onları ziyaret ederek, Kur’an-ı Kerim’i götürür ve onlara Allah'ın kitabını öğretir. Biz bununla umuyoruz ki yani belli bir mesafe kat edeceğiz. Vatandaşlarımıza Kur’an-ı Kerim'i Allah'ın kitabını biz onlara öğreteceğiz inşallah. Şunun da farkındayız Peygamber efendimiz (sav) diyor ki ‘sizin en hayırlınız Kur’an-ı öğrenen ve öğreteninizdir.’ Yine peygamber efendimiz bir hadisinde ‘Kim eğer Allah'la konuşmak istiyorsa Kur’an-ı Kerim'i okusun’ şiarıyla biz yola çıktık. Vatandaşlarımıza elimizden gelen tüm gayreti ile Kur’an-ı Kerim'i Biz öğretmeye çalışacağız Allah'ın izniyle.” ifadelerini kullandı.

Elektrik tesisat ustası Şeref Sönmez, “Cizre müftülüğü tarafından uygulana bu proje gerçekten çok güzel. İşlerden zamanımız yoktu sağ olsun imam hocalarımız iş yerlerimize gelerek bize Kur’an dersi vermeye başladılar. Kur’an-ı Kerim dersleri haricinde fıkhi ve dini bilgilerde de bizi bilgilendiriyorlar. Gerçekten çok memnunum Bu yapılan bu proje ile kuran öğreneceğim için mutluyum. İlleri de daha güzel projelerin olmasını diliyorum. Allah onlardan razı olsun.” dedi.

Kırtasiyede çalışmaktan zamanı olmadığını belirten Yılmaz Güleş, “kırtasiyede çalışıyorum, Kur’an-ı Kerimi okumak için zamanım yoktu. Kur’an Gönüllüleri Sahada projesini duyduğumda çok mutlu oldum. Hemen cami imamına giderek bana Kur’an dersi öğretmesini istedim. Sağ olsun her gün gelip bana ders öğretiyor. Kafama takılan soruları hocama soruyorum o da bana yardımcı oluyor. Allah onlardan razı olsun.” dedi.  (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir