• DOLAR 32.582
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2461.376
  • ...
Siyonist Konsoloslukları Önünde Eylem
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
15 Mayıs Siyonist rejimin kuruluşunun yıldönümünde NEKBE GÜNÜ dolayısıyla, İstanbul ve Ankara`da İsrail elçilik ve konsoloslukları önünde protesto eylemi düzenleniyor.
 
İlk eylem, Nekbe Günü Platformu tarafından Saat 12:00`de İstanbul siyonist rejim konsolosluğunu önünde düzenleniyor.
İkinci eylem Filistin Halkıyla Dayanışma Derneği tarafından Saat: 19:00`da siyonist rejim konsolosluğu önünde düzenleniyor.
 
Üçüncü eylem Ankara`da, Saat 18:00`de Kuğulu Parkı`ndan siyonist rejim büyükelçilik konutu önüne yürüyüş yapılıp kitlesel basın açıklaması düzenlenecek.
 
FİLİSTİN HALKIYLA DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN AÇIKLAMASI
"14 Mayıs 1948 günü, çalınmış ve işgal edilmiş Filistin topraklarının bir bölümü üzerinde, "İsrail Devleti"nin kuruluşu ilan edildi. Takip eden 15 Mayıs günü, Filistin halkının büyük trajedisinin, "El Nakba"nın başlangıcı oldu. Yirminci yüzyılın en büyük emperyalist projelerinden olan "İsrail Devleti"nin kuruluşu, yüz binlerce Filistinlinin yaşadığı yerlerden sürülerek mülteci hayatına mahkum edilmesine, katledilmesine ve esir edilmesine neden olacak bir süreci başlatırken, 1948`i izleyen 20 yıl içinde Siyonist işgal rejimi, Filistin`in tamamını yuttu.
 
Bugün Filistin işgalinin bütün yakıcılığıyla devam ettiği ve Siyonist rejimin topyekun boykot edilmesinin Filistin dostlarının önündeki en temel görev olarak durduğu bir süreçte, Tel Aviv`den gelen sahte "özür" karşısında, Türkiye-İsrail ilişkileri normalleşme sürecine giriyor.
 
Filistin Halkıyla Dayanışma Derneği olarak, Büyük Felaket`in 65. yılında Filistin halkına ve "Nehirden Denize Özgür Filistin" mücadelesine desteğimizi ilan etmek, Türkiye-İsrail ilişkilerinin normalleşmesini ve İsrail`in bölge çapında artan saldırganlığını protesto etmek amacıyla tüm Filistin dostlarını eyleme davet ediyoruz.
 
15 Mayıs Çarşamba akşamı saat 19:00`da İstanbul-Levent`te bulunan İsrail Konsolosluğu önünde yapılacak eylemde, tüm destekçi kurumlara söz hakkı verilmek suretiyle serbest bir kürsü kurulacaktır."
 
Siyonist rejimin işgaline, Filistin`e yapılan ihanetlere, Filistin`i pazarlık masasına koyan tüm hainlere karşı güçlü tepkimizi ve öfkemizi ortaya koymak için, bütün Filistin gönüllülerini NEKBE eylemlerine katılmaya davet ediyoruz.
 
VELFECR
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir