• DOLAR 34.244
  • EURO 37.964
  • ALTIN 2927.328
  • ...
Dezenformasyona dikkat: Görüntüler oyun videosu çıktı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali 5. gününe girerken yaşanan çatışma ve savaşa dair görüntüler sosyal medya platformlarında paylaşıldı.

CNN Türk'ün dün akşamki canlı yayında "Kiev'den geceye dair sıcak bir görüntü" diyerek servis edilen görüntülerin, oyun videosu olduğu çıktı.

Sosyal medya ve bilgi kirliliği!

Gerçekliği teyit edilemeyen veriler de bilgi kirliliği yaşanmasına neden oluyor. Bunun son örneği dün akşam CNN Türk ekranlarında yayınlanan programda görüldü. "Sıcak görüntü" diyerek verdikleri savaşa dair görüntüler bir oyuna ait olduğu ortaya çıktı.

Ukrayna- Rusya savaşı üzerine konuşulurken, "Geceye dair sıcak bir görüntü" diyerek bir görüntü servis edildi. Moderatör Yasin Erçağlayan o anlarda " Kiev'den olduğunu tahmin ediyoruz" dedi. Konuklar da Kiev'in bombalandığını düşünerek değerlendirmelerde bulundu.

CNN Türk'ün 'Kiev'den geceye dair sıcak görüntü' diye paylaştığı bombardıman, oyun videosu çıktı. Bu “Kiev’e ait görüntüler olduğunu tahmin ediyoruz” diyen moderatörün açıklamasından sonra bu görüntülerin bir Twitter kullanıcısı tarafından 16 Ocak'ta paylaşılan oyun videosu olduğu ortaya çıktı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir