• DOLAR 32.483
  • EURO 34.843
  • ALTIN 2448.185
  • ...
Malatya’da Miraç Gecesi coşkuyla idrak edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Miraç Gecesi dolayısıyla Türkiye genelinde olduğu gibi Malatya’da da kadın, erkek; genç, yaşlı kentteki camilere akın ederek, günahlarının affı ve dualarının kabulü için Cenab-ı Allah'a yalvardı.

Malatya İl Müftülüğü tarafından Turgut Özal Camii’nde düzenlenen programda Müslümanlar hep bir ağızdan salavat getirdi.

Program, Necati Gök Kur’an Kursu hocası Said Uçar’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından İmam Hatip Furkan Özbaysar ilahiler seslendirdi.

Kuba Camii'nde düzenlenen Miraç Gecesi programında ise 5 ay boyunca düzenli olarak akşam Kur’an-ı Kerim derslerine katılan öğrencilere cami imamı Ramazan Aktan tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi.

Gecenin anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan İl Müftüsü Veysel Işıldar, Miraç, İsra mucizesi, bu gecede Müslümanlara farz kılınan 5 vakit namaz ve bu gecede ümmete hediye edilen Bakara süresinin son ayetlerinin ehemmiyetine değindi.

“5 vakit namaz tüm müminlerin bireysel miracıdır”

Malatya İl Müftüsü Veysel Işıldar

Müftü Işıldar, “Bu gece Recep ayının 27’inci gecesi yani Peygamber Efendimizin (Aleyhisalatu vesellem) İsra ve Miraç mucizesinin verildiği geceyi idrak ediyoruz. Özellikle eve gittiğimizde Miraç Gecesinin hediyelerinden Bakara suresinin son ayetlerini aile efradımızla okuyalım ve üzerinde tefekkür edelim. Miraç Gecesi’nin hediyelerinin biri de 5 vakit namazdır. 5 vakit namazı kesinlikle ihmal etmememiz gerekir. 5 vakit namazı sadakat ve samimiyetle kılarsan Allah’u Teala 50 vaktin ecrini sana ihsan eder. Çünkü 5 vakit namaz tüm müminlerin bireysel miracıdır. Ne olur namaz kılma yaşına gelen çocuklarımıza namaz kılmalarını teşvik edelim. Çocuklarımız sabah işe gitmese kabul etmeyiz lütfen bu hassasiyeti namaz içinde gösterelim. Peygamber Efendimiz Hazreti Fatıma’nın kapısı çalar ‘Namaza kalktınız mı? diye sorardı. Bir gün Hazreti Fatıma, ‘Ey babacığım namaz kılmadığımızdan şüpheniz mi var?’ diye sorduğunda Peygamber Efendimiz hayır, ‘Allah böyle emrettiği için’ demişti. Onun için çocuklarınız 6 yaşına girdimi namazı öğretin. Namaz kılmayan kardeşlerimiz bu gecenin hürmetine 5 vakit namazlarına başlasınlar. Bu geceler, birliğimizi, dirliğimizi ve kardeşliğimizi pekiştiren gecelerdir.” dedi.

“İnşallah bu geceyi ihya etmeye çalışacağız”

Kenan Türkel

Miraç Gecesi'ni idrak etmek için camiye geldiklerini söyleyen Kenan Türkel, “Akşam namazından sonra Miraç Gecesi nedeniyle program yapılacağını duyduk. Bizde bu nedenle camiye geldik. Çok güzel bir program oldu. Hocamız bizi aydınlattı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah eve gittiğimizde de Bakara suresinin son ayetlerinin anlamı okuyacağız ve ailece üzerinde konuşacağız. Namaz kılacağız, dua edeceğiz. Tüm İslam aleminin Miraç Kandili Mübarek olsun. Hayırlı kandiller diliyorum.” dedi.

“Evde ibadetlere devam edeceğiz”

İsmail Hakkı Yılmaz

Miraç Kandili’ni kutlamak için camiye geldiğini kaydeden çocuklardan İsmail Hakkı Yılmaz, Namaz kılıp dualar ettiklerini eve gittiklerinde de ibadetlere devam edeceklerini söyledi.

Bu gecenin mübarek bir gece olduğunu anımsatan Nebi Yılmaz, “Tüm Müslümanlara hayırlı olsun, dualarımız kabul olsun. Dünya üzerinde zulme uğrayan tüm Müslümanlar yaptığımız dualardan faydalansın.”  temennisinde bulundu.

“Peygamber Efendimizin bizlere hediye getirdiği Amenerresulü’yü okuyacağız"

Özkan Öner

Badet için camiye gelen Müslümanlardan Özkan Öner ise “Bu gece, Peygamber Efendimiz önce Mekke’den mübarek beldemiz Mescid-i Aksa’ya, oradan da Sidret’ül Münteha’ya Allah’ın huzuruna çıktığı bir gece. Bizde Peygamber Efendimizin sünnetini ihya etmek ve o beldelere verdiğimiz değeri göstermek için camilerimizde toplandık. Mevlam bu geceyi, birlik ve beraberliğimize vesile kılsın. Mevlam, tüm günahlarımızı affetmiş olarak bizi evlerimize ulaştırsın. Camide rutin ibadetlerimizi yaptık. Okunan Kur’an-ı Kerim ve seslendirilen ilahileri dinledik. Namaz kıldık, dua ettik. Eve gittiğimizde, Peygamber Efendimizin Miraç’tan bizlere hediye getirdiği Amenerresulünü okuyacağız. Anlamı üzerinde tefekkür edeceğiz. Geçmişlerimize ve tüm islam alemine dua edeceğiz.” dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir