• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
SMA Tip 1 hastası Özgecan için kermes açtılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

SMA hastalığı olan birçok çocuk gibi tedavisi sadece yurtdışında gerçekleştirilebilen bu hastalığın tedavisi için Özgecan bebek de yardım bekliyor.

SMA hastalığı, tip literatüründe Spinal Musküler Atrofi (SMA) olarak adlandırılan bu hastalık, kas kaybı ve zayıflığa sebep olan bir hastalık türüdür.

SMA Tip 1 hastası kızı için yurt dışında tedavi ve zolgensma ilacını alabilmek için kermes açtıklarını belirten baba Tutuş herkesten yardım beklediklerini belirtti.

Açtığı kermeste vatandaşlara seslenerek destek çağrısında bulunan baba Tutuş,"Özgecan 5 aylıktır. Ölümcül bir kas hastalığıyla mücadele ediyor. Türkiye'de SMA hastalığı tanısı en erken konulmuş bebek durumundadır. Özgecan'ın yaşaması, kurtulması mümkündür. Bunun için yurt dışındaki zolgensma adındaki dünyanın en pahalı ilacı kavuşmasına gerekiyor. Zolgensma dünyanın en pahalı ilacıdır. İnsanlardan bu konuda destek bekliyor yardımlarını talep ediyoruz. Adıyaman merkezde kermes düzenliyoruz. Özgecan bebek için her akşam canlı yayınlar yapıyoruz. Bütün duyarlı insanları Özgecan bebeğe nefes solmaya davet diyorum." dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir