• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Rusya'nın hedefinde Ukrayna'dan sonra iki komşu ülke mi var?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İsveç ve Finlandiya başbakanları yaptıkları açıklamalarla Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarına karşı çıktılar. İki ülkenin de NATO'ya yakınlığı ve yaptığı açıklamalar Rusya'yı rahatsız etti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova"nın, "Finlandiya ve İsveç’in, öncelikle askeri bir blok olan NATO’ya katılımının ciddi askeri ve siyasi sonuçlarının olacağı ve ülkemizin misilleme adımları atmasını gerektireceği açıktır." şeklindeki açıklaması bu rahatsızlığı gösteriyor.  

Sözcü Zaharova'nın yaptığı açıklama, Rusya'nın hedefinde iki ülkenin daha olduğu yorumunu akıllara getirdi.

İki komşu ülkenin açıklaması Rusya'yı rahatsız etti 

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri operasyonun Avrupa tarihinde yeni bir kara sayfanın açıldığını söyleyen İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, "Böyle bir durumda İsveç’in güvenlik politikasındaki çizgisinin değişmemesi çok önemli" dedi.

Andersson, İsveç'in çok uzun zamandır ittifaklar dışında olduğunu hatırlatarak bunun ülkesinin çıkarlarına hizmet ettiğini söyledi.  

Finlandiya ise İsveç'ten farklı olarak "NATO opsiyonu" mesajı verdi. Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, "Finlandiya, güvenliğinin gerektirmesi halinde üyelik için başvurma imkanına sahip" dedi. (İLKHA) 



Bu haberler de ilginizi çekebilir