• DOLAR 32.665
  • EURO 35.564
  • ALTIN 2511.529
  • ...
HÜDA PAR Gaziantep Kadın Kollarından “Şubat Ayı Şehidlerini Anma” programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Şehitkamil İlçe Başkanlığı Toplantı Salonunda düzenlenen program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Başta şubat ayı şehidleri olmak üzere İslam coğrafyasında İslam davası adına şehid olmuş şahsiyetleri anlatan sinevizyon gösterimi ile devam eden programda HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Sema Yarar, şehid ve şehadet konulu bir konuşma yaptı.

Şehidliğin ve şehadetin önemine dikkat çeken Yarar, şehidlik ve şehadetin herkesin isteği ve arzusu olduğunu belirtti.

“Şehadet mektebinde yaş sınırı, cinsiyet sorunu yok”

Konuşmasına, “Selam olsun Seyyid'üş Şüheda’ya, Hüseyinlere, Metin Yüksel’e, Yasinlere, Furkanlara ve selam olsun İslam davasının şahitlerine” diyerek başlayan Yarar, “Ahzâb Sûresi 23’üncü ayette, ‘Müminler içinde öyle yiğitler var ki Allah’a verdikleri söze dâimâ bağlı kalmışlardır. Onlardan kimi sözünün gereğini yerine getirip O’nun yolunda can vermiş, kimi de sırasını beklemektedir. Onlar, verdikleri sözü asla değiştirmemişlerdir’ buyurmaktadır. Burada risalet davasının, şehadet mektebinin talebelerinin iki kısmından bahseder. İlki şehadetleri ile bunu ispatlayan ikincisi ise onların arkasından davasını omuzlayan şahitlerdir. Yani Bizim muhataplarımız şahitlerdir. Risalet davasının şehadet mektebinin talebeleridir. Şehadet mektebinde yaş sınırı, cinsiyet sorunu yok. Unutmayalım Ebu Eyyüb El Ensari 93 yaşında şehadet şerbetini içti. Ümmü Haram Binti Milhan validemiz 83 yaşında Kıbrıs’ta şehit oldu.” dedi.

“Yaşayan şehit olmak lazım”

Yarar, “Şehadet mektebinin talebesi olmak için şu beş şeyi barındırmak lazım. Birincisi hedefinizin olması lazım. İkincisi 3 damlayı akıtmaktan çekinmemeliyiz. Birincisi risalet davası uğruna akıtacağımız ter. İkincisi İslam ümmeti için akıtacağımız gözyaşı ve üçüncüsü de gerektiğinde risalet davası için akıtacağımız kanımız. Üçüncüsü arkaya bakmamak, kim geldi, kim sağımda, solumda ve kim çalışıyor ya da çalışmıyorsa bakmadan hedefine doğru gitmek. Dördüncüsü yapacağımız işte sadece Allah rızasını gözetmek. Beşincisi ceht ve gayretimizi yapıp neticeyi Allaha bırakmak. Çünkü biz gayretten sorumluyuz; netice yani hidayet Allah’ın elindedir. Yani yaşayan şehit olmak lazım. Bunun içinde imanda sadakat, istiğna yani yaptığı hiç bir işte beklentisi olmayan tek derdi rızayı ilahi sahibi olmak ve istikamet üzerine olmak gerekir.” ifadelerini kullandı.

Program yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir