• DOLAR 32.372
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2325.31
  • ...
Savaşta doğan bebekler!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmasının ardından halkın can güvenliğini korumak için vatandaşlarını sığınıklara yönlendiren Ukrayna hükümetinin çağrısına uyan vatandaşlardan bazılarının sığınaklarda doğum yaptıkları belirtildi. Bebeklerini sığınaklarda dünya getiren annelerin sevinçlerini ülkelerinin içinde bulunduğu durumdan dolayı yaşayamadıkları bildirildi. Dünyaya gözlerini açan bebeklerini için  şimdiden endişeye kapılan anneler yarının ne getireceğini bilmeden sığınaklarda korku içinde bekledikleri kaydedildi.

Sığınak olarak kullanılan bir metro istasyonuna gelen 23 yaşındaki hamile kadının gece saatlerinde sancıları başladı. Kadın, etraftakilerin de yardımıyla sığınakta doğum yaptı.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığının Twitter hesabında, Kiev'deki sığınaklarda dünyaya gelen ilk bebeğin fotoğrafı paylaşıldı.

Paylaşımda, "Kiev'deki sığınaklardan birinde  ilk bebek dünyaya geldi. Yerin altında, yanan binaların ve Rus tanklarının yanında." ifadeleri kullanıldı. Söz konusu doğum uluslararası kamuoyunda gündem oldu.

2 Bebek gece vakti dünyaya gözlerini açtı!

Diğer yandan, Herson kenti Belediye Başkanı Ihor Kolyhaiev de kentteki sığınaklarda iki bebeğin gece vakti dünyaya gözlerini açtığını açıkladı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir