• DOLAR 33
  • EURO 35.318
  • ALTIN 2455.734
  • ...
İDEV: Kudüs, sadece Filistin'de yaşayanların değil tüm Müslümanların davasıdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dünya Müslüman Alimler Birliği ve Filistin Alimler Birliği tarafından Miraç Gecesi'nin de içerisinde bulunduğu hafta olan Recep ayının son haftası ilan edilen "Dünya Kudüs Haftası" dünyanın dört bir tarafında büyük bir coşkuyla tertip ediliyor.

İsra ve Miraç olaylarının yaşandığı gecenin arefesi münasebetiyle İsra Süresi 1. Ayeti olan:

Kulu Muhammed'i geceleyin, Mescid-i Haram'dan kendisine bazı ayetlerimizi göstermek için, etrafını mübarek kıldığımız Mescid-i Aksâ'ya götüren Allah, her türlü noksan sıfatlardan münezzehtir. Şüphesiz ki her şeyi hakkıyla işiten, hakkıyla gören O'dur.

Ayetiyle başlayan İdeal Eğitim Vakfı (İDEV) açıklamada, vakıf olarak Kudüs için atılan her adımı değerli bulduklarını, Kudüs davasının sadece Filistin'de yaşayanların ve Arapların olmadığını, aksine bütün Müslümanların davası olduğunu ifade etti.

"Müslümanların vahdeti Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğünü beraberinde getirecektir"

Bütün Müslümanların, Kudüs davasına sahip çıkmakla ve Kudüs'ü özgürlüğüne kavuşturmaya çalışmakla mükellef olduğu belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:

Müslümanlar, ümmet olarak vahdet içinde bulunmuş olsalardı değil Siyonist işgalciler, bütün küfür alemi dahi Kudüs'ü işgal edemezdi. Bu yüzden Müslümanların, en çok işin bu cihetine önem vermeleri gerekmektedir. İnanıyoruz ki Kudüs davası Müslümanlar arasında vahdeti sağlayacak ve Müslümanların vahdeti de Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğünü beraberinde getirecektir.

(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir