• DOLAR 32.542
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2444.345
  • ...
Hükümete çağrı: İşgal rejimiyle tüm ilişkilerinizi sonlandırın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Peygamber Sevdalıları Vakfı ve İTTİHADUL ULEMA, Cuma namazı sonrası tarihi Ulu Camii önünde kitlesel basın açıklaması düzenledi.

Düzenlenen etkinliğe yurt dışından konukların yanı sıra Diyarbakır'daki siyasi parti temsilcileri, STK'lar ve Kudüs sevdalısı Diyarbakırlılar katıldı.

Basın açıklaması sonrası İslam alemi için Kudüs'ün önemi hakkında değerlendirmelerde bulunan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç; "Diyarbakır halkımızın Kudüs sevdası herkes tarafından biliniyor. Bugün halk tekrar gösterdi ki Kudüs sahipsiz değildir. Selahaddin Eyyubi'nin torunları olarak, Diyarbakır halkı olarak tekrardan Kudüs davasını ispatladık. Kudüs sevdası İslam ümmetinin namusudur." ifadelerini kullandı.

 

"Terör şebekesi ile her türlü ilişki derhal kesilmeli"

Dinç, "Kudüs, ümmetin sahiplenmesi gereken bir mukaddesatıdır. Mescid-i Haram Allah'ın haremi, Mescid-i Nebevi Peygamberimizin haremi, Kudüs ise ümmetin haremi ve namusudur. Bu namusa tüm ümmetin sahip çıkması lazımdır. Özellikle tüm yetkililere sesleniyoruz, yetkililer Diyarbakır halkının Kudüs'e olan sevdasını ve ilgisini görmelidir. Terör şebekesi olan israil ile her türlü ekonomik, askeri ve siyasi ilişkilerini derhal kesmelidir." diye belirtti.

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç

Tüm bu olanlardan sonra yetkililerin terör şebekesini muhatap almaması gerektiğini dile getiren Dinç, "Eğer yetkililer siyonist işgal rejimini muhatap alırlarsa bilsinler ki Selahaddin Eyyubi'nin torunları olan Diyarbakır halkını yaralamış olacaklar. Yetkililer Kudüs'e sahip çıkmalı, tüm İslam ümmetinin Kudüs'e sahip çıkmaları gerektiğini düşünüyoruz." dedi.

Kudüs Haftası basın açıklamasına katılım gösteren Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ramazan Tekdemir, tüm Müslümanların Kudüs davası etrafında birleşmesi gerektiğini söyledi.

"Kudüs, İsra ve Mirac mucizelerinin gerçekleştiği yerdir"

Tekdemir, "Öncellikle bu etkinliği hazırlayanlardan Allah razı olsun. Kudüs ilk kıblemiz, ikinci mescidimiz ve üçüncü haremimiz olan Mescid-i Aksa'yı bağrında taşımaktadır. İsra ve Mirac mucizelerinin gerçekleştiği yerdir." ifadesini kullandı.

Tekdemir, "Kudüs, Osmanlı'nın 400 yıl boyunca İslami eserlerle doldurduğu ve ikmal ettiği kıymetli bir beldedir. İslami kimliği oluşturan unsurların hala canlı olduğu ve özeliklerini koruduğu bir yerdir. İslami bulguların öne çıkarıldığı bir beldenin sahipleri de Müslümanlar olmalıdırlar. Maalesef Kudüs siyonist çetesinin işgali altındadır. Her geçen gün Kudüs'ün değerleri ve İslami renkleri vurgusundan dışlanmaktadır." diye belirtti.

"Kudüs tüm Müslümanları birleştirecek olan bir davadır"

Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ramazan Tekdemir

Tekdemir," Kudüs'ün tekrar İslam beldesi olabilmesi için dünyadaki bütün Müslümanların vahdet duygusuyla bir araya gelmesi ve Kudüs davasını sahiplenmesi gerekmektedir. Kudüs tüm Müslümanları birleştirecek olan bir davadır. Müslümanlara da düşen Kudüs davası etrafında bir araya gelip birleşmektir. Kudüs'ü siyonist israil çetesinden ve onların baskı yaklaşımlarından kurtarmaktır." ifadelerini kullandı.

"Kudüs davasını amaç edinerek bu uğurda çalışmalıyız"

Son olarak Tekdemir, "Kudüs'ü yeniden İslam beldesi haline getirmek, bütün Müslümanların boynunun borcudur. Diyarbakırlılar olarak, Selahaddin Eyyubi'nin torunları olarak, bu davaya en fazla gönül veren aynı zamanda önemle sahip çıkan halkız. Dolayısıyla Kudüs davası etrafında yeniden şuurumuzu bileyerek aynı zamanda amaç edinerek bu uğurda çalışmalıyız. " dedi. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir