• DOLAR 32.708
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2451.971
  • ...
SON DAKİKA
16 yıl önce işlenen cinayetin şüphelisi yakalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van'ın Edremit ilçesinde, 2 Temmuz 2006 tarihinde N.T. isimli kadını tarla içerisinde öldürdükten sonra kayıplara karıştığı belirtilen bir zanlı yıllar sonra bulundu.

Van Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Van İl Jandarma Komutanlığınca faili meçhul cinayetin aydınlatılması maksadıyla JASAT bünyesinde oluşturulan özel ekip tarafından faili meçhul cinayet dosyası incelemeye alınmış ve N.T.'nin cinayete kurban gittiği anlaşılmıştır." denildi.

Açıklamada, "JASAT ekiplerince olay tarihinde ele geçen deliller tekrar gün yüzüne çıkartılarak yeniden incelemeye alınmıştır. Ayrıca, N.T. isimli kadının öldürülmeden önce irtibatta olduğu kişiler araştırılarak maktulün samimi olduğu kişiler tespit edilmiş ve tanık ifadelerine başvurulmuştur. Alınan ifadelerdeki çelişkiler ve samimi itiraflar ile elde edilen bulgulardan cinayetin maktulü akrabası A.E. isimli şahıs tarafından işlendiği anlaşılmıştır. A.E'nin cinayet günü ikamet ettiği Şırnak ilinden Van iline gelerek cinayeti işlediği ve N.T.'nin cansız bedeninin bulunmasından sonra Şırnak iline döndüğü tespit edilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

23 Şubat 2022 tarihinde Van İl Jandarma Komutanlığı JASAT ekipleri tarafından yapılan operasyonda şüpheli A.E.'nin Şırnak ilinde bulunan evinde yakalanarak gözaltına alınarak Van'a getirildiği, şüphelinin 24 Şubat 2022 tarihinde sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine teslim edildiği belirtildi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir