• DOLAR 32.421
  • EURO 34.839
  • ALTIN 2400.673
  • ...
CHP'den işgale tepki!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Öztrak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Rus ordusunun Ukrayna topraklarına saldırısının başlamasının üzerinden 24 saatten fazla süre geçtiğini belirtti. Dünyanın ikinci büyük nükleer gücünün, bir başka ülkenin toprak bütünlüğünü ve egemenliğini dünyanın gözleri önünde hedef aldığını aktaran Öztrak, "Uluslararası hukuk ayaklar altına alınıyor. Avrupa’nın ortasında insanlar ölüyor. Ukrayna'da aileler, siviller çaresiz. Gözleri yaşlı bekliyor." ifadesini kullandı.

Büyük bir insani krizin başlangıcında olduklarını vurgulayan Öztrak, şöyle devam etti:

"Bu krizin ana aktörleri Karadeniz’i paylaştığımız komşularımız. En önemli ekonomik ve ticari ortaklarımız arasındalar. Bölgemizde istikrar ve barış büyük tehdit altında. En önemlisi de, bu saldırı, dünyanın en büyük nükleer gücüne sahip NATO ittifakına dahil ülkelerin sınırlarında gerçekleşiyor. Hiç şüphesiz, İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana, küresel savaş riskinin zirve yaptığı, en sıkıntılı dönemlerden birini yaşıyoruz."

Faik Öztrak, "Merkez Yönetim Kurulumuz, Rusya’nın Ukrayna’ya müdahalesinin hukuki ve insani bakımdan kabul edilemez olduğunun altını çizdi. Bölgede barış ve istikrarın yeniden tesisi için Ukrayna’nın siyasi birliğinin, egemenliğinin ve toprak bütünlüğünün korunması, askeri harekatın derhal durdurulması, diplomatik müzakerelere hemen başlanmasının gerekliliğine işaret etti. Rus ordusunun Kiev'e girip demokratik usullerle seçilmiş bir hükümeti değiştirmesi kabul edilemez olduğunu belirtti." diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir