• DOLAR 32.447
  • EURO 34.869
  • ALTIN 2399.31
  • ...
Şahinbey Belediye Başkanı: Aileyi güçlü tutarsak toplum da güçlü olur
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Şahinbey Belediyesi’nin en önemli projelerinden olan “Evlilik Okulu” projesinde eğitim gören 370 çift daha Tahmazoğlu’nun ellerinden sertifikalarını aldı.

Şahinbey Belediyesi, Gaziantep İl Müftülüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğünün yanı sıra Hasan Kalyoncu Üniversitesi ile Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen proje kapsamında evli ve evlenecek çiftlere eğitimler veriliyor.

 

Mutlu ve huzurlu bir toplumun oluşturulmasının hedeflendiği proje kapsamında çiftlere evliliğin dini, hukuki ve sağlıkla ilgili boyutları anlatılarak sağlam temelleri olan evliliklerle huzurlu bir toplum oluşturulması hedefleniyor.

Bu kapsamda Şahinbey Belediyesi şu ana kadar 36 bin 895 çifte eğitim verdi. Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nin Black Box salonunda yapılan sertifika töreninde Aile Danışmanı ve Yazar Saliha Erdim, çiftlere seminer verdi.

“Mutlu aile huzurlu toplum”

Seminer öncesi katılımcılara hitap eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, ailenin önemine vurgu yaparak, şunları söyledi:

“Aile toplumumuzun çekirdek yapısını oluşturuyor. Aileyi ne kadar güçlü tutarsak toplumumuzda o kadar güçlü olur. ‘Mutlu aile huzurlu toplum’ diyoruz. Tüm çiftlerimizi ayrı ayrı kutluyorum. İlk kez evlenecek olan ve ‘Evlilik Okulu’muzda eğitim alan tüm çiftlerimize otomatik çamaşır makinesi hediye ediyoruz. Ayrıca maddi imkanı olmayan çiftlerimize oturma grubu, halı, elektrikli süpürge ve fırın hediye ediyoruz. Türkiye’de en fazla nikah Şahinbey’de kıyılıyor, en fazla çocuk Şahinbey’de dünyaya geliyor. Geçen yıl pandemiye rağmen 9 bin 51 çiftin nikâhını kıydık yani 18 bin 102 kişiyi evlendirmiş olduk. Evlenmekten korkmayın. Allah yolunuzu, bahtınızı açık etsin.”

“Tüm çabamız Allah’ı memnun etmek olmalıdır”

Eşlerin birbirlerine karşı iyi davranmalarını tavsiye eden Aile Danışmanı ve Yazar Saliha Erdim, “Ben, beni yoktan var eden, bana bir cisim, cinsiyet ve bir varoluş bahşeden Allah'a karşı birçok kusurum var da; eşimin bana karşı, benim eşime karşı kusurum olmaz mı? Mutlaka eşlerin birbirlerine karşı kusur ve hataları olacaktır. Biz sıfır hata beklentisi ile hareket edersek bunun sonunu gerçekten getiremeyiz. Bizim tüm çabamız Allah'ın rızasını kazanabilmek ve Allah’ı memnun etmek olmalıdır. Bunun içinde Peygamber Efendimiz, nasıl yaşadı, onu bilmemiz ve Allah'a yürekten bağlı olmamız lazım.” dedi.

Seminerin ardından eğitimlerini tamamlayan çiftlere sertifikaları verildi. (İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir