• DOLAR 32.338
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2391.023
  • ...
Yeryüzü Doktorları 2022 yılı katarakt projesini başlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çevresel faktörler ve sağlık imkânlarına ulaşmada yaşanan sıkıntılar sebebiyle Afrika ülkeleri başta olmak üzere birçok ülkede milyonlarca insan katarakt rahatsızlığı ile karşı karşıya kalıyor.

Sağlık hizmetlerine ulaşamayan onlarca ülkede sağlık faaliyetleri yürüten Yeryüzü Doktorları, "Göz Hakkı" adıyla başlattığı proje ile binlerce kişiye ulaşarak katarakt ameliyatları gerçekleştirmeyi hedefliyor.

"Her yıl milyonlarca insan kolaylıkla tedavi edilebilen hastalıklar sebebiyle görme yetisini kaybediyor"

Başlattıkları proje hakkında İLKHA muhabirine yazılı açıklama yapan program koordinatörü Yahya Tanrıkulu, "Göz hastalıklarının sıklıkla göründüğü ve bizimde faaliyetlerimizin büyük çoğunluğunu yürüttüğümüz Afrika ve Orta Asya ülkelerinde durum gün geçtikçe kötüye gidiyor. Birleşmiş Milletlerin yayınladığı verilerde her yıl yerel şartların kötüleşmesinden dolayı göz hastalıklarında artış kaydediliyor. Katarakt, trahom ve glokom gibi kolayca tedavi edilebilen hastalıklardan dolayı milyonlarca insan her yıl görme yetisini kaybediyor. Göz sağlığı problemleri ülkeleri ve insanları hem sosyal hem de ekonomik olarak olumsuz yönde etkiliyor." dedi.

"Göz Hakkı projesiyle binlerce kişiye ulaşacağız"

Yeryüzü Doktorları olarak 2006 yılından bu yana 16 ülkede, 40'dan fazla bölgede göz hastalıklarına yönelik projeler gerçekleştirdiklerini hatırlatan Tanrıkulu, "Bu projeler kapsamında yaptığımız muayene ve ameliyat hizmetlerinin yanı sıra yereldeki doktorların mesleki yetkinliklerinin artırılmasına da katkı sağlamaktayız. Bağışçılarımızın desteğiyle ihtiyaç sahibi ülkelerde bu çalışmalara hız kesmeden devam etmek en büyük temennimiz. Bu amaçla yakın zamanda "Göz Hakkı" isimli bir kampanya başlattık. Gelecek bağışlarla, dünyanın dört bir yanında umutla gözlerinin açılmasını bekleyen binlerce insana ulaşacağız. Bugüne kadar göz sağlığı projelerimiz kapsamında Nijer, Kenya, Pakistan, Lübnan, Somali, Yemen, Afganistan, Moritanya, Tanzanya, Kongo DC, Sudan, Çeçenistan, Uganda, Kamerun, Nijerya, Mali ve Bangladeş’te 200 bini aşkın göz muayenesi, 30 bine yakın göz ameliyatı gerçekleştirirken, 60 bine yakın kişiye de gözlük dağıttık." diye konuştu. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir