• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bağışıklık için süper besinler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Beslenme ve Diyet Uzmanı Pınar Demirkaya, ‘Bahara sağlıklı bir başlangıç yapmak için her gün düzenli yürüyüş yapın, dengeli beslenin, en az 7 saat uyuyun ve stresten uzak durmaya çalışın' dedi ve bugünlerde düzenli tüketilmesini tavsiye ettiği süper besinleri şöyle sıraladı…

Kalsiyum, manganez, potasyum, fosfor, B2, B6, K ve C vitamini içerir. Karaciğerde bazı enzimleri aktive ederek, zararlı toksinleri vücuttan atar.

Brokoli - Kalsiyum, manganez, potasyum, fosfor, B2, B6, K ve C vitamini içerir. Karaciğerde bazı enzimleri aktive ederek, zararlı toksinleri vücuttan atar.

Bitkisel protein kaynağıdır. B ve E vitaminleri ile mineral bakımından zengindir. Sağlıklı yağlar içerir. Tüm bunlar kalbi korur, metabolizmayı güçlendirir.

Fındık - Bitkisel protein kaynağıdır. B ve E vitaminleri ile mineral bakımından zengindir. Sağlıklı yağlar içerir. Tüm bunlar kalbi korur, metabolizmayı güçlendirir.

Bağışıklık sistemini uyarıcı özelliğe sahiptir. Birçok bilimsel çalışmada kanser, enfeksiyon, diyabet ve kötü kolesterol tedavisinde de etkili olabileceği ortaya konulan “beta glukan” içerir.

Yulaf - Bağışıklık sistemini uyarıcı özelliğe sahiptir. Birçok bilimsel çalışmada kanser, enfeksiyon, diyabet ve kötü kolesterol tedavisinde de etkili olabileceği ortaya konulan “beta glukan” içerir.

Taze zencefil B6 vitamini, C vitamini, kalsiyum, demir, magnezyum, potasyum, manganez ve lif açısından zengindir. Özellikle soğuk algınlığı, grip, nezle gibi hastalıklara karşı vücut direncini artırır.

Zencefil - Taze zencefil B6 vitamini, C vitamini, kalsiyum, demir, magnezyum, potasyum, manganez ve lif açısından zengindir. Özellikle soğuk algınlığı, grip, nezle gibi hastalıklara karşı vücut direncini artırır.

Bağırsak florasını geliştiren en faydalı besinlerdendir. İçerdiği probiyotik bakteriler, D ve B vitaminleriyle bağışıklığı güçlendirir.

Yoğurt - Bağırsak florasını geliştiren en faydalı besinlerdendir. İçerdiği probiyotik bakteriler, D ve B vitaminleriyle bağışıklığı güçlendirir.

E vitamini, manganez, magnezyum ve lif açısından da zengindir. Bu özellikleriyle bağışıklık sistemine faydalı sağlıklı bir atıştırmalıktır.

Badem - E vitamini, manganez, magnezyum ve lif açısından da zengindir. Bu özellikleriyle bağışıklık sistemine faydalı sağlıklı bir atıştırmalıktır.

 İçerdiği “allicin” sayesinde güçlü bir antioksidan etkiye sahiptir. Bu sayede bağışıklık sistemini destekler ve birçok hastalığın oluşumunu önler.

Sarımsak - İçerdiği “allicin” sayesinde güçlü bir antioksidan etkiye sahiptir. Bu sayede bağışıklık sistemini destekler ve birçok hastalığın oluşumunu önler.

Kana oksijen sağlar ve kalbi korur. Karaciğer dostudur. Bronşite iyi gelir. E, A, B6 ve K vitaminlerini içerir. C vitamini deposu olduğundan bağışıklığı güçlendirir.

Turp - Kana oksijen sağlar ve kalbi korur. Karaciğer dostudur. Bronşite iyi gelir. E, A, B6 ve K vitaminlerini içerir. C vitamini deposu olduğundan bağışıklığı güçlendirir.

 Antioksidan özelliği en yüksek olan besinler arasında yer alan yaban mersini bu özelliğiyle vücudu serbest radikallere karşı koruyup, bağışıklığı güçlendirir.

Yaban Mersini - Antioksidan özelliği en yüksek olan besinler arasında yer alan yaban mersini bu özelliğiyle vücudu serbest radikallere karşı koruyup, bağışıklığı güçlendirir.

A, B, C vitaminlerini ve potasyum, demir ve kalsiyum mineralleri içerir. Güçlü antioksidan içeriğiyle bağışıklığı güçlendirir. Akciğerleri onarıp, bronşları temizler.

Şalgam - A, B, C vitaminlerini ve potasyum, demir ve kalsiyum mineralleri içerir. Güçlü antioksidan içeriğiyle bağışıklığı güçlendirir. Akciğerleri onarıp, bronşları temizler.

 Süper besin, zengin ve doğal içerikleriyle, vücudun vitamin, mineral, protein, yağ gibi temel ihtiyaçlarını az miktarda tüketilse dahi karşılayan, hastalıklara karşı koruyucu ve tedavi edici etkisi bulunan gıdalar olarak tanımlanır.

Süper besin nedir? Süper besin, zengin ve doğal içerikleriyle, vücudun vitamin, mineral, protein, yağ gibi temel ihtiyaçlarını az miktarda tüketilse dahi karşılayan, hastalıklara karşı koruyucu ve tedavi edici etkisi bulunan gıdalar olarak tanımlanır.

Bu haberler de ilginizi çekebilir