• DOLAR 32.39
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2396.543
  • ...
AK Partili belediye toplam 12 bin 569 metrekare büyüklüğünde ki arsayı satışa çıkardı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Partili Çekmeköy Belediyesi, imar planlarında “ Rekreasyon Alanı” olarak planlanmış 2 parseli satmak için ilan yayınladı. 2012 yılında Çayağız Deresi’nin yatağının değiştirilmesiyle oluşturulan iki parselin satışı için Resmi Gazete’ye ilan verildi.

Çekmeköy Ömerli Mahallesi 7 ada, 33 parsel 9 bin 61 metrekare, 7 ada 34 parsel ise 3 bin 507 metrekare büyüklüğünde. İmar durumuna göre yüzde 5 yapılaşma hakkı bulunan her iki parsele, bir buçuk katlı bina yapılması mümkün. Çekmeköy Belediyesi, büyük parsel için 12 milyon 459 bin 260 TL, küçük parsel için ise 4 milyon 822 bin 757 TL muhammen bedel belirledi. Satış ihaleleri 8 Mart 2022 tarihinde yapılacak.

Cekmeköy meclisinden satışa onay!

Belediye yönetiminin talebi üzerine, geçen ay Çekmeköy Belediye Meclisi, söz konusu parsellerin satılmasına onay vermişti. “Kamu hizmetine kaynak sağlanması amacıyla” şeklindeki bir gerekçeyle Meclis onayına sunulan teklif, oy çokluğu ile kabul edilmişti. Maliye Hazinesi’nden Çekmeköy Belediyesinin mülkiyetine geçen, “Rekreasyon Alanı” olarak düzenlenmiş eski dere yatağı arazisinin satışına CHP ret oyu verdi.

Çekmeköy Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Ünal Bellek, satış yetkisi ile ilgili yaptığı değerlendirmede “Adrese teslim satış yetkisi alındı” dedi. Bellek, “Her iki parselde Riva deresi kenarında. Orada bulunan bir kozmetik firmasına verileceği bilgisini aldık. Her ne kadar ihale edilse de söz konusu firma bu parsellere giden yolu bile kapatmış durumda. Dolayısıyla bu firma alacaktır” iddiasında bulundu.

Rekreasyon alanları!

Riva Deresi olarak da bilinen Çayağız Deresi ile Farmasi Kozmetik Fabrikası arasında kalan parseller, 2012 yılında yapılan imar planlarında “Rekreasyon Alanı” olarak planlanmıştı. Halk arasında park alanı olarak da bilinen rekreasyon alanlarının satılması önünde yasal bir engel bulunmuyor. Ancak bu tür yerlerde çok düşük oranda ve genellik tek katlı yapılaşmaya izin verildiği için pek fazla satışa konu edilmiyor. Ve yine genellikle belediyelerin hizmet amaçlı kullandığı rekreasyon alanlarında çay bahçesi, büfe, lokanta, kahvehane, tenis, kır düğün salonu ve çocuk oyun parkları yapılabilmekte. Ancak bu tür yerlerde yapılacak yapının taban alanı, parsel büyüklüğünün yüzde 5’inden fazla olamıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir