• DOLAR 32.286
  • EURO 34.773
  • ALTIN 2401.451
  • ...
Hastanın kalça bölgesinden 10 kilogram kitle başarıyla çıkarıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Şanlıurfa’da ikamet eden Mahmut Kaya'nın 2 yıl önce kalça bölgesinde bir kitle oluştu. Daha sonra yapılan patolojisinde tıp dilinde maling  mezenkimal tümör denilen kalça çevresinde yumuşak doku kanseri teşhisi konulan Kaya, başvurduğu hastanelerde kitle riskli diye kimse ameliyat etmeye yanaşmadı.

Son iki aydır kitlenin büyüyüp 10 kilograma ulaşması nedeniyle hayatı adeta durma noktasına gelen Kaya, son olarak Turgut Özal Tıp Merkezi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalına başvurdu. Burada da yapılan tetkiklerde kanser teşhisi konulan Kaya, Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi, Ortopedik Onkolog Doç. Dr. Reşit Sevimli tarafından ameliyata alınarak, kitle başarılı bir operasyonla alındı.

Kaya’nın sağlık durumunun iyi olduğunu ve serviste tedavisine devam edildiğini belirten Doç. Dr. Reşit Sevimli, meslek hayatında ilk defa böyle büyük bir kitleyle karşılaştığını söyledi.

Sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu dile getiren Mahmut Kaya ise artık hayatını rahat bir şekilde idame edeceğini belirterek, ameliyatını gerçekleştiren Doç. Dr. Reşit Sevimli'ye teşekkür etti.

“Meslek hayatımda ilk defa böyle bir kitleyle karşılaştım”

Hasta Mahmut Kaya’nın kalça bölgesinde, leğen kemiği ve çevresinde ortalama 28 çarpı 28 santim boyutlarında dev bir kitleyle kendilerine başvurduğunu söyleyen Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi, Ortopedik Onkolog Doç. Dr. Reşit Sevimli, “Hastamız, neredeyse 2 yıldır bu kitleden mustaripti. Çeşitli tanılar almış en son patolojisinde maling mezenkimal tümör dediğimiz kalça çevresinde yumuşak doku kanseri tanısı olarak bize geldi. Cerrahisiyle ilgili riskleri çok yüksek olduğu için hastamız ameliyattan çekilmiş ve tümörü git gide büyümüş. İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezimizde gerekli tetkik ve tedavilerini planladıktan sonra hastamızı dün itibariyle 3 saatlik başarılı bir ameliyatla tümüründen kurtardık. Tümörü 10 kilogram civarında dev bir kitle idi. Patolojiye gönderdik. Sonucu kanser olarak çıktı. Hastamızın genel durumu iyi, aynı gün servise aldık. Şu an kanamayla ilgili sinir damar, patoloji ile ilgili herhangi sıkıntımız olmadı. Hastamız iki aydır yüz üstü yatmak zorunda olduğu pozisyondan kurtardık. Serviste sırtüstü hayatını ikame etmekte. Meslek hayatımda ilk defa böyle 10 kilogram civarında bir kitle çıkarttık. Ortopedik Onkoloji olarak İnönü üniversitemiz kanser ameliyatları açısından bir merkez yolunda ilerlemekte. Hastamıza şifa kaynağı olduğumuz için mutluyuz.” dedi.

“Bundan sonraki yaşantım daha ferah olacak”

Yaklaşık 2 yıldır bu kitleyle mücadele ettiğini söyleyen hasta Mahmut Kaya (58) “Hangi hastaneye gittiysem, ‘Kitle risklidir alamayız, alırsak daha fazla yayılır’ dediler. Bizde en son İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezine geldik. Sağ olsun Reşit Bey gerçekten çok iyi bir doktor. Onun ismini daha önce duyduğumuz için buraya geldik. Allah hocamızdan razı olsun sağlığıma kavuştuğum için çok mutluyum. 2 yıldır bu sıkıntıyı çekiyordum ama son 2 aydır tüm hareketlerim kısıtlanmıştı. Şu an çok rahatım sağlığıma kavuştum. Bundan sonra ki yaşantım daha ferah olacak. En az oturabileceğim ve sırt üstü yatabileceğim. Hocamıza çok teşekkür ediyorum.” dedi. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir