• DOLAR 32.788
  • EURO 35.16
  • ALTIN 2457.99
  • ...
Gübreye yapılan indirimin fiyatlara yansımadığı iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Arguvan Ziraat Odası Başkanı Turan Aslantürk, girdi maliyetlerinden dolayı çiftçilerin yaşadıkları sıkıntılar ile ilgili açıklamada bulundu.

Aslantürk, "Yüzde 300-400 civarında zamlanan gübre fiyatlarında Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı gibi yüzde 30 oranında bir indirim olmamıştır. Çiftçilerimiz ortakları oldukları Tarım Kredi Kooperatiflerine gübre almak için gittiklerinde, böyle bir indirimin olmadığını, kendilerinin yapabilecekleri bir şeylerin olmadığını dile getiriyorlar. Görünen o ki açıklandığı gibi bir indirim fiyatlara yansımamıştır. Bir indirim olacaksa, gübre, mazot ve diğer girdi maliyetlerinde de olmalıdır."   dedi.

İklim değişikliğine bağlı olarak tarım sektörünün zor durumda olduğunu anımsatan Aslantürk, "Girdi maliyetlerinin karşısında tamamen ezilen çiftçilerimizin daha fazla dayanacak gücü kalmamıştır. Bu sıkıntılı süreçten kurtulmak için acil olarak bir çıkış yolu bulunması gerekmektedir. Çiftçiyi küstürmeyelim, Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Tarım Bakanımızın, çiftçilerimizin feryadına kulak verip bu sorunlara ivedilikle çözüm bulmaları elzemdir. Kendilerini tarladaki çiftçilerimizin, besideki üreticilerimizin, bizlerin yanında olmaya, sorunlarımızı birinci ağızdan dinlemeye davet ediyor, bunca insanın feryadının boşuna olmadığının görülmesini istiyoruz." (İLKHA)                            





Bu haberler de ilginizi çekebilir