• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
Fiji'de leptospirosis salgınında ölenlerin sayısı 19'a yükseldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fiji medyasında yer alan haberlere göre, ülkedeki leptospiroz salgını nedeniyle 76 kişi halen hastanelerde tedavi görüyor.

Ülkede leptospiroz salgınından ölenlerin sayısı ise 5 kişi daha artarak 19'a yükseldi.

Ölümlerin ve vakaların çoğu ülkenin batısında kaydedildi.

Leptospiroz nedeniyle ölenlerin yaş aralığının 20-49 arası olduğu belirtiliyor.

Ülkenin sağlık yetkilileri, Leptospiroz hastalığına yakalanma riskinin çamurlu selden etkilenen bölgelerde daha fazla olduğuna dikkat çekiyor.

Yetkililer ayrıca, selden etkilenen bölgelerde çiftçilik ve hayvancılık yapma, farelerin barındığı evlerde yaşamak, domuz yetiştiriciliği gibi nedenlerden dolayı da hastalık riskinin olduğuna işaret ediyor.

Leptospiroz; Weil hastalığı, domuz çobanı hastalığı, pirinç tarlası hastalığı, bataklık ateşi olarak da bilinen, leptospira cinsi bakterilerin oluşturduğu bir hastalıktır. Leptospiroz en çok yaz sonu, ilkbahar başında görülür. Salgınlar, sel baskını gibi çevresel değişiklikler sonrasında kemiricilerin şehirlere yönelmesi sonucu hastalık artabilir.

Leptospiroz hastalığında; hiç belirti görülmeyebileceği gibi ağır böbrek yetmezliği ve sarılıkla seyreden farklı klinik tablolar görülebilir. Hastaların yüzde 90’ında hafif seyirli, sarılık olmadan kendi kendini sınırlayan ateşli bir klinik tablo görülür.

Kalan %10 vaka ise ateş, sarılık, kanamalar, böbrek yetmezliği ve sinir sistemi bulgularının ön planda olduğu Weil hastalığı şeklindedir. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir