• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Gazzeli iş adamları Kütahya`da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Gazze Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Besaam Mortaja, "Bu ay sonunda Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın Gazze`ye gerçekleştireceği gezi ile ilişkilerimizde çok yeni ufuklar açılacak" dedi.
Mortaja ve beraberindeki heyet Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti. Heyeti, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanvekili Mustafa Göktekin kabul etti.
Ziyarette konuşan Mortaja, Tavşanlı`dan bir grup iş adamının geçen ay Gazze`yi ziyaret ettiğini ve iki kentin ticaret ve sanayi odalarının "kardeş oda" statüsüne kavuşturulduğunu hatırlattı.
Gazze ile Tavşanlı belediyeleri arasında da "kardeş şehir" ilişkisi kurulduğunu ifade eden Mortaja, "Kardeş oda anlaşması doğrultusunda ticari, kültürel ve sosyal ilişkileri geliştirmek amacıyla buraya geldik. Türk halkının, Mavi Marmara olayındaki fedakarlıklarını unutamadık. Bu olay dolayısıyla Gazze`ye uygulanan ambargo zayıfladı. Tavşanlı ile spor, kültürel, ticaret ve her alanda ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz" diye konuştu.
Mortaja, Tavşanlı`nın yetimleri misafir eden bir kent olduğunu ve bundan dolayı erdemli insanlarla her alanda ilişkilerini en üst seviyeye çıkarmak istediklerini dile getirdi.
"ZİYARETTEN SONRA AMBARGONUN KALKMASINI BEKLİYORUZ"
Türk halkının her zaman Filistinlilerin yanında olduğunu vurgulayan Mortaja, şunları kaydetti:

"Bu ay sonunda Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın Gazze`ye gerçekleştireceği gezi ile ilişkilerimizde çok yeni ufuklar açılacak. Sayın Erdoğan`a ve tüm Türk halkına teşekkür etmek istiyorum. Gazze`de odamızın 4 ayrı şubesi var. Toplam 12 bin üyemiz bulunuyor. Üyelerimiz, İsrail`in uyguladığı ambargodan dolayı sıkıntılar yaşıyor. Şu anda ticaretimizi, tüneller vasıtasıyla devam ettirmeye çalışıyoruz. Sayın Erdoğan`ın ziyaretinden sonra ambargonun kalkmasını umuyoruz. Biz de en doğal hakkımız olan ticaretimizi özgürce yapmak istiyoruz."

Mortaja, daha sonra Göktekin`e, Filistin`i simgeleyen kaşkol hediye etti.
 
Dünya Bülteni / Haber Merkezi

Bu haberler de ilginizi çekebilir