• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İHL`de Hitabet Yarışması yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi Erkek Öğrenci Yurdu’nda kalan öğrenciler arasında hitabet yarışması düzenlendi.
 
İlk önce elemelerin yapıldığı Hitabet Yarışması’nda, ayrıca ilk üç dereceyi alan öğrenciler arasında final yarışması yapıldı.
 
Hitabet Yarışması finali Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
 
Yarışmaya Merkez İmam Hatip Lisesi Yurt Müdürü Mustafa Yıldız’ın yanı sıra öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
 
Yarışmada öğrencilerin konuyu sunuş şekilleri, sahneyi kullanmaları ve konuşma yetenekleri gibi hususlardaki performansları değerlendirildi.
 
Finale kalan öğrencilerden Mustafa Kağanarslan, Mahmut Yıldırım ve Sadullah Tuzan, hazırladıkları konuları arkadaşlarına anlatarak en güzel hutbeyi vermeye çalıştılar.
 
İlk olarak mikrofona gelen 11. sınıf öğrencilerinden Mustafa Kağanarslan, arkadaşlarına “Kıyamet” konusunda hitap etti. Konu ile ilgili ayet ve hadislerden örnekler verdi.
 
Ardından yarışmada 11. sınıf öğrencilerinden Mahmut Yıldırım ise “Ölüm” hususunda bir konuşma yaparak, konu ile ilgili ayet ve hadislerden de yararlanarak bir sunum yaptı.
 
Daha sonra 10. Sınıf öğrencilerinden Sadullah Tuzan “Allah’ın Nimetleri” konulu hutbesini arkadaşlarına aktardı.
 
Yarışma sonunda birinciliği “Kıyamet” konulu hutbesi ile Mustafa Kağanarslan kazandı. Birinciye ve finale kalan diğer iki öğrenciye çeşitli hediyeler verildi. (Mehmet Mikyas - İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir