• DOLAR 32.318
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2298.602
  • ...
Engellilerden CHP’li Milletvekili Ünlü’ye sert tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaptığı yazılı açıklamasında, CHP’li Ünlü’nün engelli vatandaşa karşı sergilediği tavrın kabul edilmez olduğunu belirten Kaya, Ünlü’nün partiden ihraç edilmesi gerektiğini söyledi.

Kaya, “Gün geçmiyor ki engelli bireyler ötekileştirilmesin. Gün geçmiyor ki hayatları hiçe sayılmasın, yok sayılmasın, daha da zorlaştırılmasın. Tüm bunlar yetmezmiş gibi gün geçmiyor ki engelli bireyler hakarete uğramasın, aşağılanmasın, şahsiyetlerine dil uzatılmasın. Yeter ki uygun koşullar ortaya çıksın. Hemen bilinç altlarındaki, engellilere dair sahip oldukları sağlıksız ve köhnemiş bakışları, adeta bir yanardağdan püsküren küller gibi ortalığa saçılmakta ve toplumu zehirlemektedir.” dedi.

“Milletin duygularını sömürmekten geri durmuyorlar”

CHP Osmaniye Milletvekili Baha Ünlü’nün, bir engelliye ‘ya şunu alın buradan ya’ diyerek tepki gösterdiğini anımsatan Kaya şöyle devam etti:

“Milletvekili Ünlü, Paşa arkadaşımızın alandan uzaklaştırılması için talimat vermiştir. Aynı şahıs, iktidarı eleştirmeye gelince engellileri bir koz olarak kullanmaktan çekinmeyip kürsüden engelli öğretmen atamaları için milletin duygularını sömürmekten geri durmuyor.

Yine engelliler günlerinde süslü mesajlar verirken; gerçek yüzünü, kameraların görüntü aldığını fark etmediği bir zamanda göstererek kaderdaşımızı aşağılamaktan hicap duymuyor. Bu kişi bizim milletimizin vekili olamaz. Bizim milletimiz bu tür düşünceleri olan kişileri bilmeden bu makama getirir ama bir kere yüzünü öğrendiğinde o kutlu makama asla oturtmaz. Mensubu olduğu siyasi partinin de gerekli iç denetimini yaparak bu kişiyi parti üyeliğinden ihraç etmesi gerektiğini düşünmekteyiz.”

“Baha Ünlü’nün derhal tüm engelli camiasından özür dilemesini bekliyoruz”

Ayrımcılığın anayasaya göre suç olduğunu vurgulayan Kaya, “Bu vekil açık olarak suç işlemiştir. Bu vekil, halkın vicdanında çoktan layık olduğu yeri bulmuştur. Türkiye Görme Engelliler Derneği olarak Baha Ünlü’nün derhal tüm engelli camiasından özür dilemesini bekliyoruz. Bu tür düşüncelere sahip insanlar olmasına rağmen engelliler toplumun her alanında var olmaya devam edecek, birlikte yaşamaktan asla çekinmeyeceklerdir. Engelli bir belediye başkanını bünyesinde barındıran Cumhuriyet Halk Partisinin, bir an önce gerekli iç disiplin kurumlarını çalıştırarak sayıları on milyonlara ulaşan biz engellilerin yüreklerine su serpmesini bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir