• DOLAR 32.217
  • EURO 35.14
  • ALTIN 2472.884
  • ...
Emniyetten "üzüldük" açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Emniyetten Migros’un patronu Tuncay Özilhan'ın evinin önünde gözaltına alınan Migros işçileriyle ilgili açıklama geldi. Müdürlük açıklamasında “basına yansıyan kelepçeli görüntüler bizleri derinden üzmüştür” denildi.

Migros işçilerinin hak taleplerini patronları Tuncay Özilhan'ın evinin önünde yapma girişimi polisin sert müdahalesi ile sonuçlanmış ve 68 işçi gözaltına alınmıştı

Kamuoyunda ciddi tepkilere neden olan gözaltı sonrasında emniyetten açıklama geldi

İstanbul Emniyet Müdürlüğünün açıklamasında şunlar kaydedildi:

"Tüm uyarı ve ikazlar sonucunda geç saatlere kadar eylemlerine devam edeceklerini ifade eden gruba, konunun 2911 sayılı kanunda tanımını bulan izinsiz toplanmaya dönüştüğü bildirilmesine rağmen olumlu yanıt alınamamıştır. Yapılan müzakere çabalarından sonuç alınamaması üzerine ses yayın araçlarıyla ikazlar yenilenmiş, uzun bir süre beklenmiş ve saat 15.45 sıralarında uyarı ve ikazlara aldırmadan eylemlerine ısrarla devam eden 68 şahıs yakalanmış, direniş gösteren şahısların bir kısmının yakalanma işlemi kelepçelenmek suretiyle gerçekleşmiştir. Büyük bir hassasiyetle takip ettiğimiz ve gerekli müsamahayı göstermeye çalıştığımız bu süreç içerisinde basına yansıyan kelepçeli görüntüler bizleri de derinden üzmüştür. Konu ile ilgili araştırma ve inceleme yapılmaktadır. 2911 sayılı kanuna muhalefetten adli işlem yapılan şahıslar ifade işlemlerinin ardından savcılık talimatı ile serbest bırakılmıştır." 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir