• DOLAR 32.353
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2401.835
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Afrika'ya gidiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre Erdoğan, 20-23 Şubat tarihlerinde mevkidaşlarının davetlerine icabeten, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Senegal Cumhuriyeti ve Gine Bissau Cumhuriyeti'ni ziyaret edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretleri kapsamında yapılacak resmi görüşmelerde, ikili ilişkiler tüm veçheleriyle ele alınacak, Türkiye ile bu devletler arasındaki işbirliğinin her alanda geliştirilmesi imkânları üzerinde durulacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dakar ziyareti sırasında bir Türkiye firması tarafından inşa edilen 50 bin kişilik Dakar Olimpik Stadyumu'nun açılış törenine, Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall ve davetli diğer ülkelerin Devlet Başkanlarıyla birlikte iştirak edecek. Erdoğan'ın bu kapsamda katılımcı ülke liderleriyle ikili görüşmeler gerçekleştirmesi de planlanıyor.

Ziyaret vesilesiyle Türkiye'nin Dakar Büyükelçiliğinin yeni binalarının resmi açılışı da Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından gerçekleştirilecek.

Erdoğan'ın Gine Bissau'yu ziyaretleri, Türkiye'den bu ülkeye Cumhurbaşkanı düzeyinde yapılan ilk resmi ziyareti teşkil edecek. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir