• DOLAR 32.665
  • EURO 35.564
  • ALTIN 2511.529
  • ...
Ebu Merzuk: Güney Afrika Anayasa Mahkemesi'nin kararını olumlu buluyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hamas'ın resmi internet sitesinden yayımlanan açıklamaya göre HAMAS Siyasi Büro Başkan Yardımcısı ve Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkanı Dr. Musa Ebu Merzuk, Güney Afrika Anayasa Mahkemesi'nin, "siyonizme düşman olmanın antisemitizm sayılamayacağına" ve "siyonistleri eleştirmenin yahudileri eleştirmek" anlamına gelmeyeceğine dair kararının tarihi bir karar olduğunu açıkladı.

Ebu Merzuk, işgal güçlerinin "antisemitizm" ile suçlama şantajı ile yıllar boyunca kendilerinin korumaya aldıklarını ve söz konusu kararın Filistin topraklarındaki siyonist işgale karşı mücadele edenler açısından yasal bir destek ve siyasi bir dayanak oluşturduğunun önemine vurgu yaptı.

İşgal güçlerinin söz konusu şantaj yoluyla Filistin halkının meşru ve tarihi haklarını elde etme mücadelesine uluslararası düzeyde destek verilmesinin önüne geçmeyi başarabildiklerine dikkat çeken Ebu Merzuk, kararının dünyadaki diğer yargı kurumları açısından da bir emsal teşkil etmesi ve siyonist işgalciliğin "antisemitizm" şantajını kullanmasına karşı onları da cesaretlendirmesi gerektiğini ifade etti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir